111 nap kórházi kezelés után elhagyhatta a kórházat Bányai Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője. A politikus még február közepén kapta el a koronavírust, majd lélegeztetőgépre, utána pedig műtüdőre került. A képviselő azt írja, olyan kritikus állapotban volt, hogy már a tüdőtranszplantációját is előkészítették.

111 nap kórház

„Pontosan 111 nappal a kórházba kerülésem után az egészségemért való küzdelmem első szakasza lezárult. Most a rehabilitáció következik, amihez rengeteg erőre és türelemre lesz szükségem” – írta Facebook-oldalán Bányai Gábor Bács-Kiskun megyei fideszes országgyűlési képviselő, aki felépült a koronavírusból. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Február végén került kórházába

A kormánypárti politikus február végén jelentette, hogy elkapta a koronavírust, és a kiskunhalasi mobilkórházban ápolják. Akkor azt írta, hogy ennyire beteg még sosem volt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Ezt a fotót posztolta, mielőtt lélegeztetőgépre került

Forrás: Facebook/Bányai Gábor

Lélegeztetőgépre került

Még aznap olyan kritikusra fordult a politikus állapota, hogy lélegeztetőgépre került és mélyaltatásban tarották.

Műtűdő kezelés

Március közepén állapota romlani kezdett, majd műtüdőre helyezték, a beavatkozáshoz átszállították Szegedre. A család április 14-én tudatta, hogy a politikus ötven napja van lélegeztetőgépen – akkorra legyőzte a vírust, de az utóhatások miatt továbbra mélyaltatásra szorult. Június 1-jén aztán a képviselő adott életjelet a közösségi oldalon, de részleteket nem közölt az állapotáról

„Sokáig tartott ez a harc”

„Kedves Barátaim! Mérhetetlen boldogsággal jelentem, győztem! Sokáig tartott ez a harc, a vírus mindent megtett azért, hogy feladjam, de nem adom én olyan könnyen magam! Nagyon megküzdöttem a túlélésért!” – kezdte hétfői Facebook bejegyzését Bányai Gábor.

Tüdőtranszplantációt terveztek

„Minden vizsgálati eredményem szerint a Covid okozta károkat a szervezetem meggyógyította, a korábban menthetetlennek nyilvánított tüdőm Pünkösdkor életjeleket kezdett adni, majd mindössze két hét leforgása alatt gyönyörűen letisztult. Szinte olyan, mint a betegség előtt volt. Május közepén előkészítés alatt állt a Budapestre szállításom, mondván, tüdőtranszplantációra lesz szükségem, hála Istennek, erre nem került sor! – írja Facebook oldalán a politikus.

Rehabilitáció következik

„Pontosan 111 nappal a kórházba kerülésem után az egészségemért való küzdelmem első szakasza lezárult. Most a rehabilitáció következik, amihez rengeteg erőre és türelemre lesz szükségem. Hihetetlenül hosszú idő volt ez, ami ténylegesen számomra alig tűnt 5 percnek”.

Köszöni a sok imát

A politikus azt írja, „hálával tartozom a Jóistennek, a családomnak, a csodálatos orvosoknak és ápolóknak, illetve Önöknek is.Tudom, hogy több ezer ember imádkozott értem!”

„Hamarosan találkozunk”

Majd így zárja bejegyzését: „Szeretném külön is kifejezni hálámat, és köszönetet mondani Prof. Dr. Babik Barnának, aki a kezelésemet vezényelte, valamint orvos és ápoló csapatának, hogy megmentették az életemet, és egy percig sem szűntek meg hinni a gyógyulásomban! Nélkülük nem lehetnék újra együtt a családommal! Köszönök mindent! Hamarosan találkozunk!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bányai Gábor elhagyja a kórházat – Forrás: Facebook