Részegen husángokkal véresre vert a testvérpár rakodó férfiakat a dabasi közért előtt. Az orvosszakértő jelentése szerint az egyik sértettnek többszörös koponyacsonttörést és keményburok alatti vérzést okoztak.

Tavaszi tömegverekedés

Március 19-én Dabason utcai verekedéshez riasztották a rendőröket – írta közleményében a police.hu. A rendőrök a helyszínen két, tetőtől talpig véres férfit találtak, támadóikat pedig néhány perccel később a közelben tudták elkapni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem szolgálták ki őket

A két férfihez mentőt hívtak, akik kórházba szállították őket. Mint kiderült, egy ikerpár okozta a balhét: egy közeli italboltba mentek be, ahonnan pont azért tessékelték ki őket, mert be voltak rúgva.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Verekedni kezdtek

A testvérek ugyan kitámolyogtak, viszont nem tudták magukat túltenni sérelmükön. Az üzlet előtt két férfi fát pakolt, hozzájuk mentek oda és minden ok nélkül beléjük kötöttek. De a java még hátra volt: a kötözködés után kézzel és egy husánggal kezdték őket ütni-verni.

Életveszélyes állapot

Az orvosszakértő jelentése szerint az egyik sértettnek többszörös koponyacsonttörést és keményburok alatti vérzést okoztak, állapota – amikor bekerült a kórházba – életveszélyes volt. A másik áldozat is súlyosan megsérült.

Beismerték

A 34 éves ikerpár mindkét tagja beismerő vallomást tett. Egyikük azt mondta, “abba kéne hagyni az italozást, mert minden amiatt van”, testvére pedig azt mondta, azon háborodott fel, hogy a boltban nem szolgálták ki, ezért mérgében segített testvérének “lenyomni” a másik két férfit.

Ügyészségen az ügy

A rendőrkapitányság Sz. Zoltánnal szemben életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, Sz. Gáborral szemben pedig súlyos testi sértés kísérlete, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt nyomozott, az ügy iratai pedig már az ügyészségen vannak.

Korábbi dabasi verekedés

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt róla, a dabasi ügyészség vádat emelt négy férfi ellen, akik összeverekedtek Dabas belvárosában, majd egyikük autóval ütötte el az ellenfelét.

A bálban még szétválasztották őket

A vádirat szerint még 2021 júliusában egy Dabas központjában tartott utcabál végén alakult ki szóváltás az elkövetők között, amely dulakodásba fordult. Ekkor még a bál többi résztvevője szétválasztotta őket.

A kedélyek nem csillapodtak

Az egyik elkövető – egyébként ittasan – autójával elment a helyszínről, de a városban hajtva meglátta a posta előtt a másik három férfit. Megállt, majd kiszállva újra verekedni kezdtek. A másik három férfi egyikének élettársa időközben szintén a helyszínre érkezett egy másik autóval.

Visszatámadtak

Ekkor a három férfi egyike beült a kocsiba és elgázolta a korábban egyedül érkező férfit. Majd tolatva ismét el akarta ütni, majd ismét előremenetbe kapcsolt és gázt adott, de így elsodorta élettársát és az autó ajtajába kapaszkodó másik nőt is.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció