A főpolgármesterek elege van az országos tisztifőorvos és az oltásért felelős kormányzati emberek bénázásából. Azt kéri Karácsony Gergely, hogy az országban rendelkezésre álló vakcinát adják oda a Városházának és gyorsan, hatékonyan megszervezik a budapestiek oltását, mert már egy kisvárosnyi ember meghalt, ezért a jelenleginél sokkal hatékonyabbá kell tenni az oltást, ez így nem mehet tovább.

Elég a szerencsétlenkedésből

A Karácsony Gergely közösségi oldalán elérhető grafikon szerint a rendelkezésre álló vakcinák beadásában Magyarország az utolsó az Európai Unióban. Eközben az országos tisztifőorvos a túlterhelt háziorvosokkal van elfoglalva, tőlük várja, hogy gyorsan eljussanak az oltások az emberekhez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magyarország a sor végén kullog

Karácsony Gergely így fogalmaz: „A múlt hétvégi, és sok helyen még ma sem szűnő oltáskáosz után turbóra kapcsolt a propaganda, hogy mennyire jól állunk az oltások terén. Az alábbi adatok azonban azt mutatják, állhatnánk sokkal jobban is – és ez lenne mindannyiunk érdeke. Ugyanis, ha a vakcinák számát vetjük össze az átoltottsággal, akkor Magyarország abban az utolsó – írja a főpolgármester.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Itt a főpolgármester posztja

Sok szenvedést okoz a harmadik hullám

Karácsony Gergely arról is ír, hogy látjuk, micsoda szenvedést okoz a harmadik hullám. Elhunyt egy kisvárosnyi magyar ember, hiányuk pótolhatatlan.

Segítenének az önkormányzatok

“Az áldozatok emlékének, a szeretteiknek is, és minden aggódónak, az egészségét és egzisztenciáját féltő embernek tartozunk azzal, hogy az oltási program a lehető legzökkenőmentesebb, átláthatóbb és gyorsabb legyen. Az önkormányzatok ebben kínálnak segítséget. Budapest is.”

Közterületeken is oltanának, ha engedé a kormány

A főpolgármester leszögezi: “A javaslatainkat megtettük, részletesen elmondtuk, milyen közterületeket tudunk biztosítani, ahol biztonságosan beadható az oltás a budapestieknek.”

Adják oda a budapestieknek járó vakcinát

“Készek vagyunk rá, hogy biztosítsuk a ma bezárásra ítélt intézményeinket, mint például a Műjégpálya, a fürdők, közterek, ahol biztonságosan megoldható a tömeges oltás. Segíteni akarunk nem csak hellyel, de munkával is. Együttműködés és együttérzés – ezt kínáljuk, és ezt várjuk el a kormánytól. Ha van rendelkezésre álló vakcina, a budapestieknek járó részt adják oda, és mi megoldjuk” – írja a főpolgármester.

Tömegével állhat raktárban vakcina

Sajtóhírek szerint több százezer vakcina állhat raktárakban Magyarországon. Ezek egy részét vélhetően azért tartalékolják, hogy majd egy hónap múlva beadják azoknak, akik megkapták már az első adagot.

Londonban gyorsan megy az oltás

Nagy-Britanniában úgy gyorsították fel az oltást, hogy minden rendelkezésre álló vakcinát azonnal beadtak az embereknek, az egy hónap múlva esedékes oltásokat pedig az új beszerzésből oldották meg, vagyis nem tartalékoltak, így rengeteg életet mentettek meg. Nagy-Britannia jelenleg a legjobban átoltott európai ország. Magyarországon eddig már több, mint 16 ezren haltak bele a koronavírusba, a regisztrációs adatok szerint kétmillió ember most azonnal beoltatná magát.

Rómában szinte futószalagon oltanak

Szerda délután az M1 tévé arról számolt be, hogy Rómában a Termini pályaudvarnál állítottak fel hatalmas oltósátrakat, ahol szinte futószalagon oltják a rómaiakat.

Többet is tehetnének

A szerdai operatív törzs sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos, Müller Cecília megrendült arccal beszélt a sok áldozatról, a kórházak terheltségéről, a lélegeztetőgépekről és a háziorvosok áldozatos munkájáról. Országos tisztifőorvosként egy innovatív ötlettel sem állt elő, hogyan lehetne az oltást felgyorsítani, különösen úgy, hogy még lenne is vakcina. Ez helyett inkább beletörődötten kesergett azon, hogy nagy a baj. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Müller Cecília friss videója, melyben nincs szó az oltások azonnali felgyorsításáról

Kiemelt kép forrása: Facebook/ Koronavírus Tájékoztatási Oldal