Továbbra is életveszélyes állapotban van és az intenzív osztályon küzdenek annak a mozdonyvezetőnek az életéért, aki még szerdán sérült meg Sápon – ezt a Debreceni Egyetem Klinikai Központja közölte szombaton.

Baleset Sápon

Amint arról beszámoltunk, frontálisan ütközött egy személy – és a egy tehervonat még szerdán hajnalban Sápon. A baleset akkor következett be, amikor egy tehervonat nem állt meg piros jelzésnél, és belecsapódott az álló személyvonatba.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

28 kocsiból állt a tehervonat

A tehervonat 28 kocsiból állt és pernyével volt megrakva. Több mint kétezer tonnát nyomott, 60 kilométer/órás sebességgel frontálisan rohant a peronnál várakozó személyvonatba. Mindkét mozdonyvezető, a jegyellenőr és egy kivételével, minden utas megsérült.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ez a két szerelvény ütközött

Vonatbaleset Biharkeresztesnél
Forrás: MÁV

Mentőhelikopterrel vitték Debrecenbe

A legsúlyosabban, a vétlen, személyvonat vezetője sérült. A tűzoltók 3,5 órát küzdöttek azért, míg a roncsokból ki tudták emelni a mozdonyvezetőt. A sérülteket a berettyóújfalui kórházba vitték, az életveszélyes állapotban lévő mozdonyvezetőt pedig mentőhelikopterrel a debreceni orvosi egyetem klinikájára szállították.

Fél éves kisfia van

A 48 éves püspökladányi férfit azonnal megműtötték. A baleset után 4 nappal is mélyaltatásban tartják. Csütörtökön az egyetem közölte, hogy az elkövetkező két nap kritikus lehet. Úgy tudjuk, a mozdonyvezetőnek fél évvel ezelőtt született meg a kisfia.

Megszólalt a túlélő

A baleset másnapján megszólalt az egyik utas, aki a személyvonaton ült az ütközés pillanatában. Azt mondta, hallották, hogy a vasútállomás hangosbemondóján többször is elismételték, hogy „Tehervonat állj meg!”

Pillanatok alatt ütköztek

A szokatlan jelzés ellenére az utasok nem gondolták, hogy éppen az ő vágányukon jön a tehervonat, de pillanatok múlva már ütköztek is. Az utas elmondása szerint, akik menetirány szerint ültek, azok mind előrepültek, ő pedig belesüppedt az ülésbe, de olyan erővel, hogy az ülés is hátrahajlott.

A tűzoltók mentik a mozdonyvezetőt

Forrás: OKFI

A mozdonyvezetőhöz rohantak

Miután az utasok felsegítették egymást, előrerohantak a mozdonyvezetőhöz, akit a kalauz és a tehervonat mozdonyvezetője is kérdezgetett, hogy megvan-e. A személyvonat mozdonyvezetője tudott is válaszolni, hogy jól van, csak be volt szorulva.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: OKFI