A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azonnali visszahívást rendelt el az Auchan egyik közkedvelt termékére. Nagy bajba kerülhetnek, akik ettek ebből a disznósajtból. Nem jött be a Tuti Tipp – így hívják a most visszahívott 189 forintos terméket, a fotóját a cikkünk alján láthatod.

Lisztériával fertőzött disznósajt

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) úgynevezett listeria monocytogenes szennyezettség miatt azonnali termékvisszahívást rendelt el az Auchan által forgalmazott disznósajtra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos tünetek

A Listeria monocytogenes baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása után kialakuló, súlyos tünetekkel járó betegséget liszterózisnak nevezik, melynek szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Halált is okozhat

Az esetek 20-30 százalékában a betegség akár halállal is végződhet, ezért a Néhib arra kér minden vásárlót, aki az elmúlt időszakban beszerezte az alábbi adatokkal rendelkező disznósajtot, hogy semmiképp se egye meg.

Blokk nélkül is visszaadják az árát

A NÉBIH azt is kéri, hogy aki teheti, vigye vissza bármelyik Auchan üzletbe, a termék 189 forintos vételárát blokk hiányában is visszatérítik.

Tuti Tipp

Termék neve: Disznósajt, szeletelt, vákuumcsomagolt 100 g. A srobléma jellege: Listeria monocytogenes szennyezettség. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el. Termék megnevezése: Disznósajt, szeletelt, vákuumcsomagolt 100 g., márka: Auchan Tuti Tipp, minőségmegőrzési idő: 01.06.2022,  kiszerelés: 100 g, forgalmazó: Auchan Magyarország Kft. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erről a disznósajtról van szó

Kiemelt kép: