A Lagzi Lajcsi néven ismertté vált zenész abban reménykedik, hogy be fog bizonyosodni, hogy ártatlan.

Másodfokon is bűnösnek találták

Galambos Lajost a bíróság szerdán másodfokon is bűnösnek találta. Ügye hét éve húzódik, azzal vádolják, hogy nyolc társával együtt vizet, áramot és gázt is lopott A szerdai tárgyaláson három vádlott elmondta, nem tartják magukat bűnösnek, és felmentést kértek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyosbították az ítéletet

A zenészt ügyvédje rövid szöveges üzenetben értesítette arról, hogy az elsőfokú ítéletet súlyosbították. A 2 év 10 hónap börtönbüntetést másodfokon 3 év 6 hónapra szigorították. Lagzi Lajcsi és az ügyvédje sem erre számított.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Volt feleségét felmentették

Galambos Lajos azóta már elvált feleségétől, Boglárkától. Őt felmentették, pedig 2015-ben a gyermekei előtt bilincselték meg és vitték el otthonából, majd közel két teljes héten át fogva tartották. Boglárka él a kártérítés lehetőségével, miután ártatlannak találták másodfokon is.

Tízmilliós pert indít az asszony

Az Igazságügyi Minisztériumtól kártérítést követelhet Lagzi Lajcsi gyermekeinek édesanyja. Mivel ártatlanul került előzetes letartóztatásba, és be is feketítették a nevét, így joggal folyamodhat jóvátételért egy a Blikknek nyilatkozó ügyvéd. Várhatóan tízmilliós nagyságrendű összeg ütheti az asszony markát.

Nem fél a börtöntől

Azt mondta Lagzi Lajcsi, hogy fel van készülve mindenre. “Értem nem kell jönni, megyek magamtól! Aztán ahogyan az előzetesből is, onnan is kijövök majd…” – mondta a Borsnak. Ő ugyanakkor magát ártatlannak véli ebben az ügyben.

Hamarosan megkaphatja a behívót a zenész

Várhatóan négy hónap múlva kapja majd meg a behívót Galambos Lajos, mondta az ügyvéd. Miután megérkezett az ítélet és az indoklás, csak akkor fog kiderülni, hogy mikor és hova kell bevonulnia. Elképzelhető, hogy a Kúriához fog fordulni a zenész és ügyvédje.

Négy hónappal kevesebbet kell bent lennie

Lagzi Lajcsi ült már előzetes letartóztatásban négy hónapot, még 2015-ben, amikor az ügy felgöngyölítése megkezdődött. Ezt a teljes büntetéséből le kell vonni, így a 3 év 6 hónap helyett legfeljebb 3 év 2 hónapot kell majd rács mögött töltenie. Jó magaviselet esetén ennél is korábban szabadulhat.

Erre számíthat

Amennyiben a magaviseletét megfelelőnek ítélik, akkor fennáll a harmadolás lehetősége. Az úgynevezett reintegrációs idő további tíz hónappal rövidítheti meg a bentlétét. A zenész számára ideális esetben tehát akár 14 hónap után szabadulhat is a börtönből.

Nyilatkozott Hajdú Péternek

Lagzi Lajcsi egy órás beszélgetésen vett részt Hajdú Péter Frizbi című műsorában, ami a YouTube felületén érhető el. A zenész elmondta, mennyire megérintették lelkileg a történtek. A műsorvezető megpróbálta kihúzni beszélgetőpartneréből, hogy miért éppen őt hallgatták le a nyomozók annak idején. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A beszélgetés

Kiemelt kép: Lagzi Lajcsi – Forrás: RTL KLUB Fókusz