Az airsoft még mindig réssport, de évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Lengyelországban is, ahol az egyik legnagyobb airsoft közösség virágzik. Magába foglalja a csapatjáték elemeit, a katonai stratégiát, megköveteli tőlünk, hogy fizikailag aktívak legyünk és persze, hogy pontosan lőjünk. Az airsoftban mindenki talál magának valamit, hiszen nagyon sokrétű és rengeteg izgalmas élményt nyújt. Nézzük meg, miről is szól az airsoft, és hogyan kezdjük el! Az airsoft alapjai. Ki az, akit érdekelhet közületek?

Az airsoft fegyverek elválaszthatatlanul kapcsolódnak az airsofthoz. Ezek a replikák a lőfegyverek 1:1 méretarányú másai, amikkel lőni is lehet, de persze teljesen más lövedékkel. Az airsoftban 6mm átmérőjű műanyag golyókat használnak és 100%-ban biztonságos vele játszani. Maguk az airsoft fegyverek engedély nélkül megvásárolhatóak, így mindannyian válogathatunk közöttük és vásárolhatunk magunknak ilyen replikát.

Rengeteg replika közül válaszhatunk: revolverek, pisztolyok, puskák és még gránátvetők között is. Használhatod őket a saját kertedben vagy elmehetsz egy airsoft játékra. Ezek a játékok nagyon változatosak, de általában két csapat küzd meg egymással és az nyer, aki először győzi le az ellenséget. Néhány játékot úgy szerveznek, mintha egy katonai hadművelet lenne, vagy egy modern kori háború lenne. Ez az oka annak, hogy az airsoft nemcsak a lőfegyverek és lövészet szerelmeseit vonzza, hanem a történelem szerelmeseit is. Ráadásul ez egy nagyon jó módja annak, hogy kimozduljon az ember, jó testmozgás és eközben új ismerősökre tesz szert miközben a szabadidejét aktívan tölti. Az airsoft játékok általában néhány órán át tartanak, de vannak olyan rendezvények is, amelyeket egész hétvégére terveznek.

Hogyan kezdj bele az első airsoft csatádba?

Ha érdekel téged egy airsoft játék kiírása, semmi akadálya annak, hogy csatlakozz. Összegyűjthetsz egy baráti társaságot és magatoknak is szervezhettek ilyen csatákat, de még jobb megoldás, ha már egy profik által szervezett játékra látogatsz el. Airsoft játékokat rendszeresen szerveznek számos lengyel városban. Ezeken a rendezvényeken egyénileg is részt lehet venni, vagy csatlakozni lehet egy a szervezők által létrehozott csapathoz, ahol felkészítik a kezdőket. Érdemes a közösségi médiában is böngészni a helyi fórumokat, csoportokat, ahol a sok kezdeményezés születik.

Ha nem érzed magad készen arra, hogy azonnal részt vegyél egy airsoft játékon, akkor céllövészetet akármikor gyakorolhatsz. Ehhez szükséged lesz egy airsoft replikára, amit megvásárolhatsz pl. a Gunfire webáruházban. Kezdésként javasoljuk, hogy válassz egyet az egyszerűbb modellek közül, amivel megismerkedhetsz a replikákkal és a működési elveikkel. Meggyőződésünk, hogy ha egyszer belekóstolsz az airsoft világába, akkor még többet szeretnél majd játszani. Akkor lesz majd az ideje annak, hogy bővítsd a felszerelésed, de kezdetben nincs rá szükséged. A legfontosabb az új élményekre való nyitottság, a jó hangulat, a csapatjátékra és a szórakozásra való hajlandóságod!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.