Akár 30 ezer forintot is fizethetünk, ha a Békásmegyer HÉV-megálló aluljárójában járművön közlekedünk – hívta fel a figyelmet Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelete. A tapasztalatok szerint többen kerékpározva és más járműveken közlekednek az aluljárójában a mindkét irányból behajtani tilos táblák ellenére.

Behajtani tilos

Büntetés vár azokra, akik a Békásmegyer HÉV-megálló aluljárójában járművön közlekedünk – hívta fel a figyelmet Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelete. A tapasztalatok szerint többen kerékpározva és más járműveken közlekednek az aluljárójában a mindkét irányból behajtani tilos táblák ellenére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forgalmas csomópont

Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelete hozzátette: a békásmegyeri aluljáró a Heltai Jenő teret, a Csobánka teret és a HÉV-megállót köti össze, ami egy igen forgalmas közlekedési csomópont, ezért az ilyen közlekedési helyzetek rendkívül veszélyesek a gyalogosok számára. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ellenőrzés, figyelmeztetés

A rendőrség és a közterület-felügyelet Őrszem járőrei a napokban az aluljárót ellenőrizték és több embert figyelmeztetniük kellett. 

30 ezer is lehet a bírság

„Az aluljáróba járművel behajtani tilos, ezért a szabálytalankodókat a felügyelők a helyszínen bírsággal sújthatják, amelynek mértéke 30 000 forint” – írta a közterület-felügyelet. Azt viszont hangsúlyozták, hogy: a járműről leszállva, a kerékpár az aluljárón áttolható. Az így haladó, gyalogosan közlekedőnek számít.

„Már ideje volt”

„Gratulálok! Ennek már nagyon ideje volt. Egyik-másik kerékpáros eszement őrül módon szlalomozva nagy sebességgel teker a gyalogosok között. Az elektromos rollerról nem beszélve. Szinte élvezik, amikor egy gyalogos mellett elsuhannak és a frászt hozzák rá. Kíváncsi leszek a további fejleményre, jó lenne, ha eredményes lenne, és nem kellene senkit pénzbírsággal sújtani” – fogalmazott egy kommentelő.

„Oldják meg a hajléktalanok ügyét is!”

„Cserébe kérem önöktől, hogy oldják meg a lépcsőházakban és a piac előtt élő hajléktalanok kérdését! Az illegálisan szeméthegyeket a lépcsőházak elé kipakolók problémáját! Ezekkel hiába hívjuk önöket, senki nem foglalkozik vele, annyi a válasz, csak akkor tudnak intézkedni, ha tetten érik őket!” – írta egy helyi lakó.

Van még feladat

„Nagy hősök. Remélem, a kerületben lakókat rendszeresen vegzáló, fenyegető csövingerekkel szemben is fellépnek majd egyszer” – fűzte hozzá valaki.

 „Jelöljenek ki biciklisávot!”

„Elhiszem, hogy ez szükséges, de elég széles az aluljáró, esetleg ki lehetne jelölni egy biciklisávot is. Fent is lesz sebességmérés a Szentendrei, Bécsi és Vörösvári utakon éjjelente napi szinten? Azt is megköszönnénk” – írta egy békásmegyeri lakos. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ellenőrzés a békásmegyeri állomásnál. Fotó: Facebook/Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet