Egy hét alatt másodszor ment neki a Fidelitas a főpolgármesternek. A méhlegelők lekaszálása után most a Lánchíd felújítása miatt leaszfaltozott virágágyásnál akcióztak. Cserepes virágokat vittek a körforgalomba, a virágágyás helyére. A főpolgármester reakciója most sem maradt el.

Mindent túlélt csak Karácsonyt nem

„A Clark Ádám téri zöld ágyás és körforgalom túlélte az 1956-os forradalom eseményeit, a szovjet elnyomás évtizedeit és a rendszerváltoztatás évtizedeit is, de Karácsony Gergelyt már nem” – mondja Ozsváth Kálmán a Fidelitas szóvivője egy videóban.

Indokolatlan volt leaszfaltozni

A politikus hozzátette: Budapest egyik legmeghatározóbb látképe volt, ami már egy sivár és aszfaltos terület lett. Szerintük teljesen indokolatlan volt leaszfaltozni, ezért a Fidelitas tagjai szimbolikusan cserepes virágokat vittek a virágos körforgalom, ma már leaszfaltozott helyére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A felújítás végén ismét lesznek ott virágok

Karácsony Gergely vasárnap reagált a Fidelitas akciójára, így fogalmazott: „Kábé százszor elmondtuk, a Főkert, a kollégáim is, én is: természetesen a Lánchíd felújítása végén újra lesz virágágyás a Clark Ádám téren, szebb, mint valaha. Vajon melyik szót nem értik?” – kérdezi a főpolgármester a Facebookon, majd így folytatja:

Autós forgalom miatt kellett

„Az átmeneti megoldás az autósforgalom zavartalansága miatt vált szükségessé. Pont úgy, ahogyan a fonódó villamos építésekor Tarlós idején. Annyi a különbség, hogy ők nem újították fel a Lánchidat tíz év alatt se, mi pedig felújítjuk. „ – fogalmazott Karácsony Gergely.

Tarlós idejében is

A poszthoz a főpolgármester mellékelt egy tervet, amely Tarlós István korábbi főpolgármester idejéből származik és látszik rajta, hogy a Clark Ádám téren munkaterületnek jelölték meg a virágágyást.

Méhlegelők

A Fidelitas egy hét alatt másodszor tör borsot a Városháza orra alá. Legutóbb egy méhlegelőt kaszáltak le. Azzal indokolták az akciót, hogy szerintük a Városháza nem csinál semmit, még kaszáltatni is képtelen, inkább méhlegelőnek nevezik át a gazos területeket.

Ciki az akció

Karácsony Gergely így reagált a Fidelitas kaszás megmozdulására: „Ebből is látszik, hogy a Fidesznek még az új generációja is képtelen megérteni bármit, aminek köze van a 21. századhoz, a változáshoz, a klíma- és természetvédelemhez, úgy egyáltalán: az életünkhöz. Mit várhatunk akkor az öreg fideszes politikusoktól?” – teszi fel a kérdést a főpolgármester, aki a posztja elején cikinek nevezte a Fidelitas méhlegelős akcióját

Vadvirágos Budapest

A Városháza főtájépítésze, Bardóczi Sándor is beszállt a vitába. Elmondta: a Vadvirágos Budapest program a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert szakmai alapú koncepciója. Ennek az a lényege, hogy a gyepfelületek intenzív, évenként szokásos 5-7 alkalommal történő teljes lekaszálása helyett a parkokban olyan foltokat jelölnek ki, ahol 1-3 kaszálást megtartva a vadvirágoknak van ideje kifejlődni, virágozni, magot érlelni, terjedni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: Facebook/Fidelitas videó