A Pest megyei felderítők egy időben, 16 helyszínen ütöttek rajta egy kábítószer-kereskedői hálózatra. Az akciót minden szempontból összehangolták, biztosították és levezényelték. Rengeteg drogot találtak és sok embert tartóztattak le. Az akcióról készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Drogot árult

A gyanú szerint a piramis tetején lévő, 46 éves, szigetszentmiklósi Cs. Imre tavaly nyár óta foglalatoskodik drogárusítással. A rendőrök szerint nem kispályás, és jelentős mennyiségű kábítószer ment át a kezén, főként marihuána, speed és extasy. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dabasra is tőle vitték

A szereket hetente adta tovább helyi és dabasi felvásárlóinak, akik vásárlóik igényeit elégítették ki a már porciózott cuccal. Cs. Imre először otthonában, majd egy külön az elrejtésre és a tárolásra használt garázsban depóztatta az anyagot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Állandó ügyfelei voltak

Időnként feltankolt, majd a szintén terjesztő ügyfeleinek, a 41 éves, dabasi M. Gábornak, a 43 éves, szigetszentmiklósi B. Emesének adta el készletét. A marihuána 2800 Ft/gramm áron cserélt gazdát, a speed grammjáért 2000 forintot kellett fizetni.

Rengeteg drogot találtak nála

A garázsban és az otthonában megtartott kutatáskor bruttó 649 gramm marihuánát, bruttó 348,48 gramm speedet, 64,8 gramm kék és zöld bogyót, valamint közel 6 gramm kokaint foglaltak le. De találtak vákuumfóliázó gépet, digitális mérlegeket, nejlon tasakokat, ráadásul az érintett drogtesztje is pozitív lett THC-re, kokainra, AMP-re, és MDMA-ra.

Elrejtette a házában

Cs. Imrétől rendszeresen, a rajtaütés reggelén is vásárolt M. Gábor. Dabasi házában, különböző rejtekhelyeken zacskókat, mérleget, fehér poros plasztikkártyát foglaltak le.

A WC-n húzta le a drogot

A férfi 33 éves élettársát, L. Ramónát bűnpártolással gyanúsították meg, miután kiderült, párja telefonhívása után lehúzta a WC-n a hűtőn és a fagyasztóban tárolt drogokat, az eszközöket pedig egy szerelőnyílásba rejtette.

Szigetszentmiklóson terítette

A szintén Cs. Imrétől vásárló, 43 éves, szigetszentmiklósi B. Emese helyben terítette a szert, amelyet alátámasztanak azok a lakásán lefoglalt bizonyítékok – zacskóban, tányéron fehér por, krémes anyag, növényi törmelék, tabletták, őrlők, tasakok.

Azt mondta, ő fogyasztott

A gyorsteszt itt is pozitív lett amfetaminra, metamfetaminra, THC-re, BZO-ra és MDMA-ra. Állítása szerint a tőle lefoglalt szer mind saját használatát elégítette ki, nem kereskedett vele.

Bérelt garázsban is tárolta

A kábítószer-kereskedelemmel meggyanúsított negyedik ember a 23 éves Cs. Márk, aki először apja otthon tárolt, majd a bérelt garázsban depóztatott drogból emelt el rendszeresen különböző mennyiségeket.

Megsarcolta a készletet

A mellékest titokban csinálta, állítólag apja tudta nélkül sarcolta a készletet. Áporkai otthonában akadt zöld növényi törmelék, kék és zöld tabletták és fehér por is, ahogyan mérleg és zacskók is. A drogteszje THC-re és amfetaminra jelzett pozitívat.

Fóliasátorban termesztette

Az egyik dabasi fogyasztó előállításakor a technikusok a kertben álló fóliasátorban oda nem illő növényt véltek felfedezni. A paradicsom közvetlen szomszédságában nem konyhakerti, hanem kannabisz-ültetvényként azonosítottak 35 tövet.

A 16 helyszínen az alábbi anyagokat, és eszközöket foglalták le:

  • közel 2,5 millió forint,
  • 1 db, 3,5 millió forintos autó,
  • milliós értékű mobiltelefonok, tabletek,
  • bruttó 732 gramm marihuána,
  • bruttó 723 gramm fehér por,
  • bruttó 80,7 gramm tabletta,
  • bruttó 41,4 gramm krémes anyag, valamint közel 6 gramm kokain,
  • digitális mérlegek, őrlők, több tucat nejlon zacskó, szennyezett kanalak, tálak, tányérok, plasztik kártyák.

Eljárást indítottak ellenük

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az azóta letartóztatott Cs. Imre, M. Gábor és B. Emese, valamint a bűnügyi felügyelet alatt álló Cs. Márkkal szemben. A kábítószer birtoklása vétségével meggyanúsított fogyasztók, illetve a bűnpártolás vétségével terhelt L. Ramóna szabadlábon védekezhetnek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: police.hu