Egy Budapesten élő vietnámi férfi elvesztette a Q5-ös Audijának a kulcsát, egy társaság találta meg, akik ellopták. A rendőrök egy parkolóban találták meg a kocsit, figyelni kezdték, hogy ki jön érte. Megérkeztek az autótolvajok és a leendő orgazdák, csúnyán ráfáztak, mert a rendőrök csúnyán az aszfaltra nyomták az arcukat – írja a KÉKFÉNY.com portál.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 8. kerületi Rendőrkapitányságán április 1-jén tett feljelentést egy vietnámi férfi, akinek ellopták a 7,5 millió forint értékű autóját.

A józsefvárosi nyomozók megkezdték az adatgyűjtést, a térfigyelő kamerák felvételeinek ellenőrzését, és értesítették a BRFK Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztályát is.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem sok idő telt el, amikor a Felderítő Főosztály munkatársai egy ferencvárosi parkolóban megtalálták a lopott Q5-ös Audit. A rendőrök tudták, hogy a tolvajok visszamennek a terepjáróért, ezért a 5. kerületi nyomozókkal közösen figyelni kezdték a környéket.

Rövid várakozás után egy társaság érkezett taxival, ami a lopott autótól nem messze állt meg. Az egyik utas odament és kinyitotta a kocsit, de amikor be akart ülni elfogták őt és két társát is.

A 8. kerületi rendőrök a 16 éves F. A.-t, a 21 éves K. Renátót, és a 33 éves Cs. Lászlót jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Negyedik társukat a 48 éves G. Bélát – aki a kocsi kulcsát megtalálta és társainak átadta – jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és letartóztatták.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség rajtaütéskor készült videójából