Mindannyian tudjuk, hogy az egészséges életmód jót tesz a szívnek, a tüdőnek és általában az egész testünknek. De vajon tudtad, hogy az egészségesebb életmód az ágyban is jobb teljesítményt eredményezhet? Nem kell orvosi diplomával rendelkezned, hogy megértsd: ha jobban érzed magad, jobban is teljesítesz. De mi az, amire érdemes ügyelned a mindennapok során a jobb teljesítményért? Lássuk csak…

Változatos, kiegyensúlyozott étrend ereje

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás, és ez a hálószobai teljesítményre vetítve sincs másképp. Nem csak a konkrét potencianövelők hanem önmagában a kiegyensúlyozott étrend is képes közvetlenül befolyásolni a szexuális teljesítményt. Egy 2018-as tanulmány a Harvard Medical School-tól kimutatta, hogy a mediterrán étrendet követő férfiaknál jelentősen csökkent a merevedési zavarok kockázata. Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek, mint a hal, a dió és a lenmag, javítják a vérkeringést, ami kulcsfontosságú a megfelelő szexuális működéshez.

A zöldségek és gyümölcsök is hozzájárulnak a jobb teljesítményhez. A flavonoidokban gazdag ételek, mint a bogyós gyümölcsök, a citrusfélék és a vörösbor, csökkentik a merevedési zavarok kialakulásának esélyét. A Journal of Clinical Nutrition egy tanulmánya szerint a flavonoidokat rendszeresen fogyasztó férfiaknál 14%-kal alacsonyabb a merevedési zavar előfordulása.

A rendszeres testmozgás szerepe

Nem csak a bikiniszezon miatt érdemes formában maradni. A rendszeres testmozgás növeli az állóképességet, javítja a vérkeringést és segít fenntartani az egészséges testsúlyt, ami mind hozzájárul a jobb szexuális teljesítményhez. Egy 2015-ös kutatás, amit a Journal of Sexual Medicinepublikált, kimutatta, hogy a heti legalább 150 perc közepes intenzitású aerob mozgás (mint például a gyors séta vagy a biciklizés) jelentősen javítja a szexuális funkciókat mindkét nemnél.

Ezen felül, a rendszeres testmozgás csökkenti a stresszt és javítja az önbizalmat, ami szintén pozitívan hat a szexuális életre. A sportolás során felszabaduló endorfinok javítják a hangulatot és növelik a libidót.

Minőségi alvással a jobb szexért

Az alvás az egyik leginkább alábecsült tényező, amikor a szexuális teljesítményről beszélünk. Egy 2017-es kutatás, amit a Sleep Health Journal-ban publikáltak, azonban rámutatott arra, hogy a rendszeres és pihentető alvás hiánya csökkenti a szexuális vágyat és a teljesítőképességet. A kutatásban résztvevő nők, akik 7-8 órát aludtak éjszakánként, jelentősen nagyobb szexuális vágyat és elégedettséget tapasztaltak, mint azok, akik kevesebbet aludtak.

Az alvás nem csak a vágyat, de a hormonális egyensúlyt is befolyásolja. A tesztoszteron szintje, ami mindkét nemnél fontos a szexuális vágy és teljesítmény szempontjából, főként éjszaka termelődik. Az elégtelen alvás csökkenti a tesztoszteronszintet, ami kedvezőtlen hatással van a szexuális egészségre.

Az egészséges életmód minden területen javítja az életminőséget, beleértve a szexuális teljesítményt is. Az egészséges étrend, a rendszeres testmozgás és a megfelelő mennyiségű alvás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben és jobban teljesítsünk az ágyban is. Szóval, ha legközelebb azon gondolkodsz, hogy mit tehetsz a jobb szexuális életért, ne feledd: a válasz a konyhában, az edzőteremben és a párnák közt rejlik.

Kép forrása: freepik.com

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a potencianovelok.eu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.