Mindössze 9 és fél évet kapott felsőfokon az a Magyarországon kőművesként dolgozó kárpátaljai férfi, aki szíven szúrt egy másik férfit a 16. kerülteben, még 2022-ben. Sándornak azért kellett meghalni, mert látta, hogy későbbi gyilkosa egy erkélyről ellopott valamit. Az áldozat utána ment, ekkor történt a tragédia. B. Krisztiánt vezetőszáron és bilincsben hozták a Fővárosi Ítélőtáblára kedden, ahol a gyilkossággal vádolt férfi másodfokú tárgyalása zajlik. Az áldozat özvegye is megjelent a tárgyaláson. 

Lopott az erkélyről

2022. január 16-án este egy magyar-ukrán kettős állampolgárságú férfi bemászott egy társasház földszinti erkélyére a Futórózsa utcában, majd felmarkolt egy 2398 forint értékű halkiszedő hálót. A tolvajt kiszúrta egy közeli emeletes ház lakója, aki azonnal a betörő után indult.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Elővette a kést

A kárpátaljai tolvaj elhajította az ellopott halkiemelő hálót. Az őt követő férfi ekkor megállásra szólította fel, ennek azonban nem tett eleget. B. Krisztián később mégis megállt, elővett a táskájából egy 18 centis kést, szembe fordult a férfivel és felszólította, hogy hagyja békén, különben megszúrja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szíven szúrta

Ekkor a későbbi áldozat lekevert egy pofont a tolvajnak, aki erre közepes erővel szíven szúrta, majd elmenekült a helyszínről. Az áldozat megpróbált visszamenni a lakásához, de a sérülés miatt elvesztette az egyensúlyát és hanyatt esett. A rendőrséget az áldozat felesége értesítette, miután egy másik járókelővel rátalált a vérző férfire, aki csak annyit tudott mondani, „betörőt fogtam, megszúrtak”.

Mentőt hívott

Az asszony mentőt hívott, az áldozatot kórházba vitték. A férfinak olyan súlyokat voltak a sérülései, hogy ár útközben egy beavatkozást végeztek rajta, életét azonban nem tudták megmenteni. A bűncselekménnyel gyanúsított kőműves sírva ismerte be a bűnösségét a rendőrségi kihallgatása során, és azt mondta, hogy nem kívánta a férfi halálát. Azt is elmondta még, hogy a késelés után hazament, elmosta a kést, majd elrejtette egy kerítés oszlopában. Ezt korábban meg is mutatta a nyomozóknak. Ráadásul, az elkövetőhöz hasonlóan, az áldozat is kárpátaljai vendégmunkás. Nem messze éltek egymástól Ukrajnában, de nem ismerték egymást korábban. 

Elsőfokú ítélet 

B. Krisztián sírva kért bocsánatot áldozata özvegyétől a tavaly augusztusi előkészítő ülésen. Az özvegy már akkor számon kérte a támadót azért, hogy miért nem verekedett inkább szúrás helyett. A kőműves erre azt felelte, hogy “azért, mert én sosem verekedtem!” B. Krisztián megúszhatta volna kilenc év börtönbüntetéssel, ha a váddal egyezően beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalásról. Ő azonban nem élt a felajánlott lehetőséggel. Első fokokn kilenc és fél évet kapott.

Életfogytiglant is kaphat

A másodfokú tárgyaláson a Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött, hogy aljas indokból elkövetett emberölésnek is minősülhet a terhelt cselekménye. Ez pedig azt jelenti, hogy a férfi sokkal súlyosabb büntetést, 10-20 évig terjedő, vagy akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat bizonyítottság esetén.

B. Krisztián fia összeomlott

A keddi tárgyaláson megjelent B. Krisztián fia és a férfi édesanyja. Amikor B. Krisztián családja felé fordult, akkor a fiú sírva mondta neki, hogy „szeretlek”, majd a magába roskadó mamájával együtt elhagyták a bíróság épületét. Nyilatkozni azonban egyikük sem szeretett volna.

Megszólalt az özvegy

“Bármennyit is kap, a férjemet már semmi sem hozza vissza. Nem éreztem őszintének a férfi bocsánatkérését, szerintem csak az ügyvédje mondta ezt neki. Örülök annak, hogy a bíróság súlyosított a minősítésen. Aki hidegvérrel megöl egy embert, az életfogytiglant érdemel!” – mondta a 24.hu-nak a meggyilkolt családapa özvegye. A következő tárgyalás szeptember elején lesz.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni szemle a gyilkosság után – Forrás: MTi/Mihádák Zoltán