Ganxsta Zolee alkoholproblémákkal küzd – erről ő maga beszélt egy interjúban. Nemrég derült ki a Quimby frontemberéről, hogy hónapok óta elvonókúrán van.

Alkohol gondjai vannak Ganxsta Zoleenak

Problémai vannak az alkohollal Ganxsta Zoleenak – ezt egy tévéműsorban mondta a zenész. A rapper azt mondta, hogy ebben a szakmában mindenkinek van ilyesfajta gondja, csak sokan ezt nem vallják be.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aki nem vállalja, az hazudik

Ganxsta Zolee szerint aki nem vállalják a alkoholproblémáikat, azok hazudnak. “Ők azok, akik hazudnak ebben az esetben”.

Nem akar leszokni

A zenész azt mondta, hogy tervezi, hogy leszokik róla, jó példát sem akar mutatni másoknak. Szerinte az, aki rockzenész, és jól csinálja a szakmáját, bizonyosan küszködik ilyen problémával.

Kiss Tibi is alkoholproblémákkal küzd

Nemrég Kiss Tibiről derült ki, hogy súlyos alkoholproblémákkal küzd. A Quimby zenekar nyilvánosan beszéltek arról, hogy majdnem ráment az együttesük Tibi szenvedélyére.

Visszavonult a zenéléstől

Az együttes frontembere júliusban jelentette be, hogy szenvedélybetegsége miatt egy időre visszavonul.

Kiss Tibi – Forrás: Facebook

Egyedül akarta megoldani a problémáját

“A 2019-es év végén már teljesen kimerültem, de a legnagyobb gond az volt, hogy nem kértem segítséget a bajban, és egyedül akartam megoldani a problémáimat. Jelenleg terápián vagyok és a felépülésemre koncentrálok. Nagyon sajnálom, hogy ezt a koncertszezont ki kell hagynom és nem találkozhatunk személyesen, de bízom benne, hogy mielőbb újra együtt lehetünk és jókedvűen táncolhatunk az esőben. Addig is vigyázzatok magatokra, hamarosan jelentkezem és ne féljetek segítséget kérni, ha szükségetek van rá! Megértésetekben és támogatásotokban bízva, Tibi” – írta a zenész közleményében tavaly júliusban.

15 éve már megjárta az elvonót

Kiss Tibi 15 évvel ezelőtt már volt Komlón az alkoholfüggősége miatt. Sokáig úgy tűnt, hogy szépen helyreáll, tudták is folytatni a munkát a zenekarral.

“Úgy érezte, tud úgy élni, mint egy átlagember”

“A gond csak az volt, hogy ő úgy érezte, tud úgy élni, mint egy átlagember – mint, mondjuk, én, vagy bárki más a zenekarból –, hogy néha felhajt egy-egy pohárral, de ez odáig sodorta, hogy most már saját maga is felismerte, baj van, segítséget kell kérnie” – mondta az együttes egyik tagja.

Izolációs időszak

A Quimby frontembere jelentleg is Komlón van rehabilitáción. Most éppen az izolációs időszaka tart még, Tibivel senki sem tarthatja a kapcsolatot, és utána is csak egy emberrel kontaktálhat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A járvány óta nőtt az alkoholbetegek száma

Magyarországon hatalmas probléma a túlzott alkoholfogyasztás: a Központi Statisztikai Hivatal 389 ezerre teszi az alkoholbetegek számát, szakemberek inkább ennek dupláját szokták említeni, míg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2016-os adatai szerint 900 ezren szenvednek alkoholfüggőségben itthon. Zacher Gábor szerint a járvány kitörése óta sokkal több alkohol – és gyógyszerfüggő lett Magyarországon.

Kiemelt kép: Ganxsta Zolee – Forrás: youtube/Szabó Péter