Megfordította a rendszert Dr. Török Miklós háziorvos. A gyömrői doktor a város Facebook oldalán azt kéri, aki vállalja a kínai vakcinát, az jelentkezzen a rendelőjében. Az orvos nem akar feleslegesen telefonálgatni, ezért úgy döntött, inkább a betegek keressék meg őt.

Innovatív megoldás

Az egyik gyömrői háziorvos azt kéri betegeitől, aki vállalja a kínai oltást, az jelentkezzen a rendelőjében. Dr. Török Miklós azt írja, a jelentkezőket várólistára teszik, és ahogyan érkeznek a vakcinák, úgy jelölik ki az oltási napokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem értik a betegek

„Az oltás a telefonos regisztráció sorrendjében történtik” – írja a háziorvos. A bejegyzés alatt a többen azt kérdezték, hogy kikre vonatkozik a jelentkezés.

Ezért kérik a jelentkezést

Dr. Török Miklós bejegyzése alatt Gyömrő másik háziorvosa elmagyarázta, hogy miért kell a háziorvosnál jelentkezni a Sinopharm oltásra.

Ez is érdekelhet

Kikészült az oltásoktól az enyingi háziorvos: „Egy napban csak 24 óra van, nincs mikor oltanom” – mondta

Csak a korábban regisztráltak jelentkezhetnek

„Egyenlőre 60 év felettiek, akik regisztráltak papír alapon vagy a vakcinainfo felületén kaphatnak Sinopharm vakcinát, a gond ott van, hogy a szervezés lehetetlen feladat elé állítja a háziorvosokat, péntekre 30 főt kellett szervezni Astra Zeneca oltásra, mindez 80 telefonhívasba és 6 órába tellett tegnap este 10-ig”  – írja Babos Örs Levente.

10-12 óra telefonálás

Majd így folytatja a bejegyzést: „50-60 Sinopharm oltás leszervezése kb. 10-12 óra lehet és akkor még nem oltottunk be senkit. Jelenleg mindnyájan keressük az optimális megoldást, a felhívás célja az, hogy legalább azokat a felesleges hívasokat kiszűrjük, akik eleve elzárkóznak a kínai vakcina felvételétől”.

Szerdától oltanak a kínai vakcinával

“Kedden megkezdődött a kínai vakcinák kiszállítása a kormányhivatalokba, így már szerdától olthatnak vele” – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója a HírTV kedd esti műsorában.

Praxisonként 55 ember

Szentiványi Mátyás szerint a háziorvosok praxisonként átlagosan 55 idős emberre elegendő mennyiséget kapnak majd.

Bárki megkaphatja a kínai vakcinát

A főigazgató arról is beszélt, hogy mivel a kínai gyártó szerint a 18 év fölöttiek korlátozás nélkül olthatóak, így a magyar hatóságok szerint is bárki kaphatja a Sinopharm vakcináját. A kínai vakcina iránti bizalmatlanságot indokolatlannak nevezte a főigazgató.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sinopharm vakcina