Ötven éve él Szentendrén Endrei Judit. A tévé képernyőin át sokan megkedvelték az ismert médiamunkást, sőt: olyan is előfordult bizony, hogy valaki beleszeretett! A lánykérés sem volt ám hétköznapi!

Férfi szívek megdobogtatója

A Magyar Televízió egykori bemondója közismert személyiség volt már egészen 1976-os bemutatkozásától. Sokan gondolták úgy, hogy neve egybeforrt a tévével. Nem csoda az sem, hogy a tehetséges és gyönyörű Endrei Judit sokak szívét is megdobogtatta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Imádók

Gyengéd érzéseiket sokan nem is próbálták palástolni. Egy ilyen történetet mesélt el a Palikék Világában a 70 éves bemondó, amit a Femina szemlézett. A rajongó enyhén túlzásba vitte az imádatot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Utazás a HÉV-en

Elmesélte, hogy évtizedek óta Szentendréről HÉV-vel jár be Budapestre. Itt esett meg vele, hogy váratlanul odalépett hozzá egy férfi. „Egy úriember ült velem szemben, én szokás szerint olvastam valamit, de feltűnt, hogy nagyon mocorog” – idézte fel.

Gyűrű a tenyérben

A nagy motoszkálásból aztán letérdelés lett, majd a férfi a kezét is kinyújtotta – és a tenyerében ott volt egy gyűrű! Egyszer csak azt mondta: „akkor én most feleségül veszlek!” A bemondónő nem tudta mire vélni a férfi szavait és túlságosan bizalmas közeledését, egy ponton pedig meg is ijedt a hirtelen jött érzelmektől és a lánykéréstől.

A tekintetéből látta

Mikor megkérdezte a férfitól, hogy miért akarja ezt, meglepő választ kapott. „A tekintetedből láttam, úgy nézel rám a tévéképernyőn keresztül.” Endrei Judit akkor már férjnél volt, a férje pedig várta is a következő megállóban.

Ez már zaklatás

A furcsa történet azonban itt még nem ért véget, a zaklató annyira odáig volt Endrei Juditért, hogy a rendőrségen is képes volt megjelenni. Ott megkérdezte, hol lakik, majd felkereste a házát. A bemondó édesanyja zavarta el a férfit, egy seprűvel.

Rangos elismerés

Augusztusban nagy elismerésben részesült Endrei Judit: Szentendre díszpolgárává avatták. A tévés már ötven éve él a Duna-parti városban. „Ez most a legnagyobb boldogság az életemben, ugyanis számolgattam, hogy 1974. óta élünk Szentendrén a szüleimnek köszönhetően, és ez az ötven év teljes szerelemben telik a városban. Ez most tényleg a koronája ennek az egésznek” – mesélte az egykori bemondó, aki májusban töltötte be hetvenedik életévét.

Évtizedeken át a képernyőn

Endrei Judit 1976 és 1998 között volt bemondó a Magyar Televízióban. Közreműködött többek között a Homokóra, az Ablak, a TV-Híradó, a Hétvége, a Napközi és a Tízórai című műsorok elkészítésében. 1998 óta szabadúszó, aktív szervezője a szentendrei kulturális életnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Endrei Judit – fotó: archív