Elakadt autók, kidőlt fák, leszakadt felsővezetékék – erre ébredt az ország csütörtök reggel. Budapesten és környékén is akadozik az áramellátás, bizonytalan a vonatközlekedés. Ma szinte mindenki elkésett az iskolából és a munkahelyéről…

Óriási havazás

Szerda délután óta szakad a hó, csütörtök hajnalban a Dunántúlt és az ország középső és északi részeit is vastag hótakaró borítja. Csütörtök éjfélig az ország középső harmadán nagy területen alakulhat ki 5–15 cm-es vizes, tapadó hóréteg. Ez pedig láthatóan nemcsak a forgalmat és az autósokat állítja kihívások elé, hanem a hókotrókat is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltörött a hókotró lapátja

A hókotró tolólapátja eltörött a hajnali órákban. Az áramszünet miatt a javítása jelenleg nem megoldható – írja Facebook-oldalán csütörtök reggel Farkas András, Piliscsaba polgármestere. Farkas András polgármester azt írja, dolgoznak a megoldáson, illetve a kézi hólapatolást is megkezdték. „Kérem, aki tud, segítsen ebben saját háza előtt” – zárja bejegyzését.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kidőlt fa Pátynál

Páty és Budakeszi közt egy fa dőlt az útra. Emiatt a Zsámbék irányába közlekedő Volán buszok közlekedése is bizonytalan.

Kidőlt fa a Pátyra vezető úton

Gödöllői HÉV

A H8-as vonalon vonataink késéssel közlekednek, mivel a havazás miatt a faágak rálógnak a vasúti pályára megnehezítve a közlekedést. Vonataink Kerepes és Mogyoród között egy vágányon közlekednek, az utasok a Gödöllő irányú peronokat használhatják.

HÉV helyett pótlóbusz

Kerepes és Mogyoród között pótlóbuszok szállítják az utasokat, mivel a fák eltávolítását megkezdtük, s emiatt a HÉV-eket le kellett állítani. Szilasligetet sajnos egyelőre nem tudja érinteni a pótlóbusz a havazás miatt 🙁. A 80a vasútvonalat Gödöllőről a Keleti pu-ba alternatív útvonalként ajánljuk.

Elakadt a pótlóbusz

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon végzett pályafelújítás idején közlekedő egyes IC-pótlóbuszok az intenzív havazás és a közúti állapotok, torlódások miatt Tatabánya térségében elakadtak. A többi pótlóbusz hosszabb menetidővel közlekedik.

Elesett a Vác-Diósjenő útvonal

„Vác és Diósjenő között több fa kidőlése miatt nem lehetséges a közlekedés. Az S750-es vonatok közlekedésében jelentős, akár több órás késésekre, járatkimaradásokra kell számítani. A vonatok csak eseti jelleggel közlekednek, a már elindult vonatok a fák eltávolításáig várakoznak. A térségben a közúti állapotok, az utakra dőlt fák miatt pótlóbuszok indítására sincs lehetőség” – írja a MÁV.

Egész nap havazik

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtök reggeli előrejelzése szerint az ország döntő részén egész nap borult idő lesz, de a havazást fokozatosan havas eső, eső válthatja, estére pedig egyre többfelé megszűnik a csapadék. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció