Nagy vihart kavart a Magyar Posta bejelentése arról, hogy november 11-től 210 településen 366 hivatal működését szüneteltetik majd. A döntés érzékenyen érinti a fővárost és környékét, a máriabesnyői posta megmentéséért petíciót indítottak a helyiek.

366 postahivatal működése szünetel majd

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy a Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében. A cég közleményben arra is kitért, hogy azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gödöllőt is érinti

Ebbe a kategóriába tartozik Gödöllő is, ahol november 11-ig tart nyitva a máriabesnyői posta a Szabadság út 179. szám alatt, majd átmenetileg bezár. Az ügyfelek ezt követőn a Dózsa György út 15. szám alatt található központ gödöllői postahivatalt kereshetik fel, ami hétfőn 7 és 19 óra, keddtől péntekig 8 és 18 óra, míg szombaton 8 és 12 óra között tart nyitva.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Petíciót indítottak

A hír hallatán Klement Péter, a máriabesnyői körzet önkormányzati képviselője, a Szövetség Gödöllőért szerveződés tagja petíciót kezdeményezett a postahivatal bezárása ellen, amihez ide kattintva lehet csatlakozni.

Csak itt van bankautomata

„Máriabesnyőn közel tízezer ember él. Nincs bankautomata, csak ezt a postát tudják az itt lakó idős emberek használni, akár nyugdíj, vagy bármilyen pénzforgalomra” – fogalmazott a képviselő.

Ne ezt zárják be!

„A gödöllői posta innen öt kilométerre van, aminek megközelítése a besnyőiek számára nagyon nehéz. Kérjük a Magyar Posta vezetését, hogy ne a máriabesnyőiek postáját zárja be” – hangzik a kérés.

Tiltakoznak a csillaghegyiek is

A Magyar Posta szeptember végén már bejelentette, hogy 35 budapesti hivatalt bezárnak. Most újabb 22 fővárosi posta szerepel a listán. Köztük a csillaghegyi, aminek a megmentéséért ugyancsak petíciót indítottak a helyiek.

Budapest környékét i érzékenyen érinti

Az agglomerációt is érinti az ideiglenes szüneteltetés, információink szerint Budaörsön bezár a Gervay Mihály és a Sport utcai posta, helyette a Tesco üzletsorában lehet a szolgáltatást igénybe venni. Érden a Fehérvári úti posta szűnik meg, Fóton a Németh Kálmán utca környékén lakóknak kell többet utazniuk, Tahitótfaluban pedig a Visegrádi utca helyett a Hősök terét érdemes majd célba venni, Vácon a Deákvári főtér helyett pedig a Posta parkot.

A második kerület járt a legrosszabbul

Budapesten összesen 22 posta zár be ideiglenesen, ebből öt a második kerületben található, ahol november 11 után csupán két helyen lehet majd a leveleket feladni. A tervek szerint csak a Mammut posta és a Hűvösvölgyi Szolgáltatóház postája marad nyitva. 

Ingyen odaadják a helyiséget

Őrsi Gergely a kerület polgármestere megoldási javaslattal kereste meg a Magyar Postát. Az önkormányzat ideiglenesen térítésmentesen felajánlja a Török utcai üzlethelyiséget, amit alapból kedvezményesen bérel a Magyar Posta, csak hogy megmaradhasson. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: országszerte postákat zárnak be november 11-től. Fotó: nyugat.hu