Már több mint 9 éve, halt meg Bajor Imre, miután súlyos, gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltka nála.  A színész két gyermeket hagyott hátra, Marcit és Lilit, akik bár már felnőttek. Bajor Imre gyermekei jelenleg albérletben élnek, azt mondják, édesapjuk után mindössze néhány személyes tárgy maradt.  

Fia rendezőasszisztens lett

„Kéttannyelvű iskolába jártunk, aminek felnőttként nagy hasznát vesszük. Többnyire Magyarországon készülő külföldi mozifilmekben és televíziós sorozatokban vagyok rendezőasszisztens. Mivel a stáb nagy része amerikai, a kommunikáció angol nyelven folyik” – jelentette ki a filmiparban dolgozó 27 éves Marci. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Színésznő lett a lánya

Míg Bajor Imre fia inkább a kamera mögött érzi jól magát, addig a lánya inkább előtte, hiszen színésznőként is tevékenykedik. Játszott többek között a Barátok köztben és a Doktor Balaton című sorozatban. Jelenleg a Neo­ton-musicalben és a Szép nyári napban látható, valamint édesapja egykori jó barátjával, Gálvölgyi Jánossal a Végszó című színdarabban a Rózsavölgyi Szalonban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Több lábon áll

„Jánost kislánykorom óta ismerem. Olyan, mintha a pótpapám lenne. Nagyon szeretek egy színpadon játszani vele, ugyanakkor szerintem már nem lehet úgy színészi karriert építeni, mint a szüleink vagy a nagyszüleink idejében. Jelenleg három munkahelyem van. Egy rendezvényközpontban dolgozom, és iskolásoknak is tartok drámapedagógiai játékokat. Muszáj több lábon állni, mert a fiatal színészeknek már nincs meg az az anyagi megbecsültségük és elismertségük, mint ami az édesapámnak vagy a még idősebb művészeknek hajdanán megvolt” – mondta a Meglepetésnek Lili.

Nincs örökség

Bár sokan azt hihetik, hogy aki akkora sikerre tett szert, mint Bajor Imre, az mesés örökséget hagyott hátra gyerekeire. Azonban ez a valóságban nem így van, keményen meg kell dolgozniuk a megélhetésükért.

Albérletben élnek

Bajor Lili elmondása szerint, édesapja után mindössze néhány személyes tárgy maradt. Mindketten albérletben lakunk, mert nincs annyi spórolt pénzünk, hogy saját lakást vegyünk”.

Mi lett az örökséggel?

Bajor Imre évtizedekig jól fizetett színész volt. Szép vagyonra tett szert. Többek közt, a Balatontól nem messze egy óriási birtoka is volt, ahol gyakran vendégül látta barátait és kollégáit. A színész fülei villáját még 2016-ban adták el.

A cége nevén volt a ház

A 183 négyzetméteres ház pár hónap alatt, mindössze 36 millió forintért adta el a színész özvegye. A ház tulajdonosa nem Bajor és Ildikó volt, hanem a 2014-ben elhunyt színész cége, a Csóközön Kulturális Szolgáltató Betéti Társaság, amely 2016-ban végelszámolás alatt állt.

Becsődölt a cég

Bajor halála után beltagságát hárman örökölték: felesége és két gyereke, Marci és Lili. A végelszámolás ténye arra utal, hogy a színész tetemes adósságát nem sikerült kiegyenlíteni, állítólag Kicsihuszár nevű becsődölt étterme volt az, amely évekkel később is vette a pénzt.

Mindent pénzzé tesznek

A jogszabály szerint, ha egy cég nem tudja rendezni az adósságait, végelszámolás alá kerül, ahol a végelszámoló cég mindent megpróbál pénzzé tenni, amit lehetséges, hogy abból rendezze a tartozásokat. Ilyen esetben az ingatlan eladása a végelszámoló cég hatáskörébe tartozik.

Nem örökölhettek

Így vélhetően a végelszámoló cég akkor úgy döntött, hogy becsült értékének töredékéért hirdeti meg a legendás színész egykori otthonát, hogy minél gyorsabban pénzhez jusson. Az korábban sem derült ki, hogy a családtagok közül örökölt-e bárki is az árból, ám mivel az ingatlan egy cég tulajdonában állt, elképzelhető, hogy egy forintot se láttak a 36 millióból. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bajor Imre