Augusztus 24-én állt forgalomba az első KISS motorvonat a Budapest-Nyugati-Vác-Szob vasútvonalon, máris telefirkálták a szép új vonatokat.

Alig egy hete indultak útnak a KISS emeletes motorvonatok a Budapest-Nyugati–Vác–Szob vasútvonalon, már megrongálták a milliárdokba kerülő szrelvényeket.

KISS emeletes motorvonat – Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az egyik motorvonat elejéről Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója posztolt képet. Mindössze annyit írt „Ez nagyon nincs rendben.”

A fejlesztési központ vezetőjét néhányan kritizálják. Azt róják fel neki, hogy a kép megosztásával valójában sikerélményhez juttatja a rongálót, hiszen az ő céljuk pontosan ez, a népszerűség.

Mások arról írnak, hogy a firka a graffitis aláírása, biztos szerepel már a hatósági nyilvántartásban, ez szimplán rongálás büntetendő

Szerencsére olyan fényezést kaptak ezek a szerelvények, hogy ezeket a firkákat könnyen le tudják róla mosni, és nem kell újra fényezni. Ettől függetlenül, ez nagyon nincs így rendben – írja egy másik hozzászóló.

A hasonló vonatfirkálók a MÁV-nak éves szinten sok tízmillió forintos költséget jelentenek, hiszen a régebbi vonatokat sokszor nem csak lemosni, hanem újra kell festeni.

Ez nagyon nincs rendben…

Posted by Vitézy Dávid on Sunday, August 30, 2020