Kiesett egy idős férfi az első emeletről egy 18. kerületi panelházban. Bár azonnal mentőt hívtak hozzá, nem élte túl zuhanást a nyugdíjas. Az egyik szemtanú szerint véletlen baleset történhetett. 

Kizuhant egy férfi 

Kizuhant egy idős férfi a lakása ablakából a 18. kerületi Havanna lakótelepen. A szerencsétlenül járt ember csupán egy emeletet esett, ám így sem élte túl a zuhanást. A helyszínre azonnal rendőr és mentő is érkezett. Egyelőre nem tudni, hogy az idős ember hogyan esett ki. Az eset pár nappal ezelőtt történt. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Puffanást hallott

„Én a szemben lévő házban lakom, pont akkor mentem ki az erkélyre mikor egy nagy puffanást hallottam, majd kisebb sikoly hallatszott. Rögtön hívtam is a 112-őt, de láttam, hogy páran ott állnak, ahová a test esett. A mentők nagyon hamar megérkeztek, rendőrség is jött” – mondta az egyik környéken élő nő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sokáig helyszíneltek

„Valami azonban nem stimmelt, ugyanis nem rohammentő érkezett és a rendőrség is hosszas helyszínelést tartott. Lemenni sajnos nem tudtam, mert csak segédeszközzel tudok járni, de így is megviselt maga a puffanás hangja, valami szörnyű érzés volt” – mondta az asszony. 

Kihajolt az ablakon

Az idős férfi egyik szomszédja viszont részletesen beszélt arról, hogy mi is történhetett a tragédia előtti másodpercekben. „Egy demens, beteg bácsiról van szó, aki gyakran az erkélyén dohányzott. Gondolom kinyitotta az ablakokat, hogy kimenjen a füst. Én éppen a kutyámat sétáltattam, amikor láttam, hogy a bácsi kihajol az ablakon, lehet, hogy észrevett valamit a távolban. Ekkor elveszítette az egyensúlyát és kizuhant. Nagyon furcsa és szerencsétlen testhelyzetben landolt és nem közvetlen az ablak alá, hanem pont az aluljáró sarkán, a betonon ért földet szegény”. 

Elterült az aszfalton

A tragédia előtt egy baráti társaság éppen az aluljárónál iszogatott. A fiatalok végignézték, ahogy kizuhant a férfi az ablakból és elterült az aszfalton. Ők voltak azok, akik azonnal értesítették a mentőket. A történtek mélyen megrázták őket.

Küzdöttek az életéért

„Éppen nevettünk valamin, amikor hirtelen alig pár méterrel mellettünk hatalmas puffanással lezuhant a bácsi. Sokkot kaptam és kellett egy perc, hogy magamhoz térjek és felfogjam, mi is történt. Azonnal értesítettük a rendőrséget és a mentőket. Az idős emberért kitartóan küzdöttek, de sajnos nem élte túl a balesetet. Biztos, hogy ezt sosem fogom elfelejteni” – mondta az egyik fiatal a Borsnak. 

Gyakoriak az öngyilkosságok

A Havanna lakótelepen már meg sem lepődnek az ilyen eseményeken, ugyanis elmondások szerint szinte havonta történik valamilyen ehhez hasonló tragédia. Ahogy azt a helyiektől mondják, pár héttel ezelőtt egy fiatal férfi követett el öngyilkosságot csupán pár házzal arrébb. Ő a 8. emeletről vetette magát a mélybe. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció