Alkoholfogyasztási tilalmat rendelne el közterületen a polgármester Siófokon. Ha oda mennél nyaralni, akkor tudj róla, hogy Lengyel Róbert másik javaslata, hogy az üzletekben is korlátozná az éjszakai alkoholvásárlást.

Siófok egész területére alkoholfogyasztási tilalmat rendelne el a polgármester. Ez azt jelenti, hogy utcákon, tereken, vízparti sétányokon nem lehetne alkoholt fogyasztani. Lengyel Róbert Facebook oldalán tette közzé két javaslatát, amelyet a július 16-ai testületi ülés elé terjeszt.

Ezek egyikre, hogy Siófok egész területére rendelnénk el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat. Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból “kiszabaduló” ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A másik, hogy korlátoznánk a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást. Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva – írja a polgármester.

Lengyel Róbert arról is ír, hogy előre hallja “a szkeptikusok ellenvetésit, az ellenérdekeltek fenyegetésit is és tisztában vagyok vele, hogy egyetlen varázsütésre nem fog minden megváltozni. De teszünk néhány lépést itt is előre és idővel látható eredmények is lehetnek.”

Óriási razziát tartottak Siófokon

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy a rendőrség a hétvégén óriási razziát tartott Siófokon. 600 bulizót igazoltattak. Az erről szóló cikkünket ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: esti hangulat Siófokon – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu