10 milliós családi otthonteremtési támogatással újította fel balatoni házukat Varga Judit igazságügyi miniszter. A közel 200 négyzetméteres ingatlan hivatalosan nem nyaraló. A férjével jól keresnek, kettőjük havi jövedelme 6 millió forint körül van. A miniszter elismerte, hogy támogatást vett fel, azt is mondta, hogy visszafizeti azt, ha nem költöznek a Balaton-felvidékre, Balatonhenyére. A miniszter házáról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Takaros ház 10 millió forintnyi ingyenpénzzel

Varga Judit igazságügyi miniszter és a férje takaros házat csináltatott a lerobbant parasztházból a Balaton-felvidéken. Volt is rá pénzük, hiszen jól keresnek, másrészt a felújításhoz igénybe vettek 10 millió forint értékben családi otthonteremtési kedvezményt, ismertebb nevén CSOK-ot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Visszafizetik a CSOK-ot

A miniszter azt mondta szertán az RTL Híradónak, amikor Brüsszelből hazatlepedtek oda akartak költözni, de végül Budapesten kaptak munkát. Állítja, ha mégsem költöznek oda visszafizetik majd a CSOK-ot az államnak, hiszen ezt a támogatást csak akkor lehet igényelni, ha 10 évig az adott ingatlanban laknak a CSOK-osok. Kérdés, hogy akkor is így gondolkodna-e az állami ingyenpénz visszafizetéséről a miniszterasszony, ha a Telex nem írja meg a sztorit.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Zsákfaluban szép ház

A Balaton-felvidéken egy zsákfaluban, Balatonhenyén áll Varga Judit igazságügyi miniszter és férje háza. A jellegzetes stílusban épült ház ízléses, egyszerre hagyományőrző és modern: a padlásteret beépítették, a tetőre napelemeket helyeztek, a rendezett udvarba medencét építettek – írja a Telexre hivatkozva a BalatonKörnyéke.hu hírportál.

Az utat is leaszfaltozták

Varga Judit vagyonnyilatkozatából tudható, hogy a ház alapterülete 195 négyzetméter. Az utat nemrég aszfaltozták le, amelynek a folytatása a másik irányba Balatonhenye főutcája és lényegében egyetlen nagyobb utcája.

Szerepelt egy szaklapban is

Az épület a Szép Házak magazin 2019-es számában is szerepelt, ott így írnak róla: A Káli-medencében egy egykori parasztház romjain hagyományőrző házat valósított meg a fiatal házaspár. A díszített homlokzatú, népies külső belül provence-i és vintage stílusú bútorokkal párosul.

A vagyonnyilatkozat

A balatonhenyei ház szerepel Varga Judit 2020. januári vagyonnyilatkozatában. Ebből az is kiderül, hogy a politikus balatonhenyei háza nem nyaraló, hanem családi ház. Ez azért fontos, mert csok-ot nyaralóra nem lehet felvenni.

Egy másik 200 milliós ingatlan

A miniszter és férje vagyoni helyzete azért került ismét a figyelem középpontjába, mert a Blikk két napja megírta, hogy Varga Judit és férje több budai lakást és egy garázst vett egy társasházban közel 200 millió forintért.

Balatonhenye 2 órás autóútra van a fővárostól

Még egy különös építkezés Balatonhenyén

Balatonhenye nem csak Varga Judit háza miatt érdekes – írja a BalatonKörnyéke.hu hírportál. Egy gigantikus villát is építenek. Úgy tudni, ez korábban Guller Zoltán területe volt, de a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője eladta. Azóta cáfolja, hogy köze lenne ahhoz az építkezéshez, amelynek a felvonulási területe is egy önálló birodalom, és ahova tucatjával járnak naponta a teherautók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Itt az RTL videója a házról

Kiemelt kép: Varga Judit, igazságügyi miniszter – Fotó: BalatonKörnyéke-montázs