Kifosztottak egy idős nénit Révfülöpön, derült ki a rendőrség tájékoztatásából. A Terrorelhárítási Központ munkatársai viszont elfogták az elkövetőket, akik egy 89 éves asszony házába törtek be.

Pénzt, bankkártyát is elloptak

A rendőrségre érkezett bejelentés 2023. július 3-án reggel, hogy Révfülöpön egy családi házban az ott lakó 89 éves idős hölgy arra ébredt, hogy az éjszaka során ismeretlenek a házába bementek, ahonnan bankkártyáját, készpénzét, egyéb értékeit ellopták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aludt a néni

A járőrök a helyszínen megállapították, hogy a házba az egyik ajtót befeszítve jutottak be az elkövetők, és amíg az idős hölgy aludt, azt kihasználva a ház különböző helyiségeit felkutatták és ellopták a sértett bankkártyáját, készpénzét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Használták a kártyát

Az ellopott bankkártyával még aznap hajnalban pénzt is vettek le az elkövetők, írta meg közleményében a hatóság.

Megvannak az elkövetők

A nyomozás során a tapolcai rendőröknek sikerült azonosítaniuk a feltételezett elkövetőket, akik közül egyikük korábban követett már el személy elleni erőszakos bűncselekményt, ezért elfogásukat a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége hajtotta végre.

Lakásukban fogták el őket

Az 54 éves S. István mezőkövesdi, valamint a 49 éves K. Andrea és a 61 éves L. Tamás budapesti lakosokat a fővárosi lakásukban fogták el a rendőrök 2023. augusztus 1-jén a hajnali órákban.

Betöréshez használt eszközök

A lakásukon a kutatás során a nyomozók különböző betöréshez használatos eszközöket, tárgyakat találtak és foglaltak le egy gázriasztó pisztollyal együtt.

Előállították őket

A feltételezett elkövetőket a rendőrök előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbevételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az elfogás:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet