A Budapesti 2. és 3. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű 34 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki idén tavasszal, a 4-6-os villamoson több alvó utast is kifosztott, tőlük pénztárcát, illetve mobiltelefonokat tulajdonított el.

A 4-6-oson garázdálkodott

A vádirat szerint a vádlott 2022. április 10-én hajnalban a 4-6-os villamoson, a Margit-sziget és Margit-híd budai hídfő megállója között felfigyelt egy alvó utasra. A vádlott kihasználta a férfi védekezésre képtelen állapotát, benyúlt a kabátzsebébe és onnan eltulajdonította a sértett pénztárcáját, amelyben a férfi személyes okmányai, bankkártyái, továbbá 150.000 forint készpénz és némi valuta volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többször is lecsapott

Hat héttel később, 2022. május 22-én hajnalban a vádlott ismét kifosztotta egy alvó utastársát a villamoson. A Margit-híd budai hídfő és Mechwart-liget megállók közötti szakaszon leült az alvó férfival szemközti ülésre, majd kivette a sértett kezében tartott 70.000 forint értékű mobiltelefont, amit zsebre tett, majd távozott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mobilt lopott

Pár nap múlva, 2022. május 25-én pedig a Jászai Mari tér és a Margit-híd szigetbejáró közötti útszakaszon lépett oda egy alvó férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kiemelte a sértett mintegy 460.000 forint értékű mobiltelefonját.

Különös visszaeső

A Budapesti 2. és 3. Kerületi Ügyészség a hasonló bűncselekmények miatt korábban már büntetett 34 éves férfit, mint különös visszaesőt, 3 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Letartóztatták

A kerületi ügyészség emellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottat határozott időre utasítsa ki Magyarország területéről. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

Kamera is rögzítette

Az  április 10-ei és a május 22-ei cselekményeket biztonsági kamera is rögzítette. Az első esetnél az is látható, hogy egy másik utas észleli a bűncselekményt és ezért felébreszti a sértettet, hogy figyelmeztesse. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó:

Ez is érdekelhet:

Balhé a belvárosban: egymásnak esett egy buszsofőr és egy taxis, az egészet videóra is vették

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet