Több mint tízmillió forint értékű kábítószert lefoglaltak, három feltételezett dílert őrizetbe vettek a budapesti nyomozók.

Eljárás folyik

A Budapesti Rendőr Főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást három férfival szemben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Értékesítettek

Az eljárás adatai szerint az 53 éves K. Csabának két férfi volt a segítségére;  F. Richárd és O. Csaba, akik az anyagokat értékesítették és tárolták.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rajtaütés

A budapesti nyomozók 2023. május 17-én a főváros 10. és 2. kerületében ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön, derült ki a rendőrség oldalán közzétett közleményből.

Amfetamin

K. Csabánál a kutatás során a rendőrök több mint 800 ezer forintot, mobiltelefont, elektronikai eszközöket, növényi törmeléket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett nylontasakokat, illetve közel egy kilogramm, az elsődleges teszt alapján amfetamint tartalmazó kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

Kokain is volt ott

F. Richárdtól a nyomozók több mint száz gramm, feltehetően szintén amfetamin tartalmú kábítószergyanús anyagot, néhány gramm kokaint, nylontasakokat, digitális mérleget és a porciózáshoz szükséges egyéb eszközöket és mobiltelefont foglaltak le. 

Ginából is volt bőven

O. Csaba otthonában a nyomozó hatóság tagjai több mint 5 liter kábítószergyanús folyadékot (az elsődleges adatok szerint a „Gina” néven ismert partidrogot), illetve a hígításhoz használatos vegyi anyagokat találtak és foglaltak le. A lefoglalt anyagok feketepiaci értéke összesen több mint 13 millió forint.

Őrizetbe vették őket

A három férfit a rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a rajtaütés:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet