Az idióta mikrobusz sofőr miatt majdnem mindenki meghalt a kisbuszban, az érkező kamionos az utolsó pillanatban fékezett le, így is keresztbe állt meg a sztrádán a járművel, de végül a reflexei és a technika segítségével elkerült egy brutális balesetet, amit az a mikrobuszos okozott, aki tolatni kezdett a sztrádán.

Nem hittek a szemüknek azok az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszán autózók, akik szerda hajnalban arra lettek figyelmesek, hogy a Budapest felé vezető oldalon egy száguldó mikrobusz fékez, majd tolatni kezd – írja a borsonline.hu

Kiderült, hogy a sofőr a munkahelyükre szállította volna az utasait, azonban elvétette a lehajtót, és úgy döntött: egész egysze­rűen visszatolat a kijáratig. 

Az életveszélyes manőverben sem a forgalom, sem pedig a mögötte ülő nyolc ember életé­nek veszélyeztetése nem zavarta, egészen addig, amíg be nem következett a várható tragédia: ketten is belerohantak a kisbuszba. 

A három, út közepén veszteglő roncs felé ezután egy 44 tonnás kamion tartott, aminek a sofőrje szerencsére azonnal kapcsolt. Sípolt a rendszer és észrevettem a kivilágítatlan autót – írt a közösségi oldalán esetről a kamionban ülő sofőr. Mint fogalmazott: Kikerülve satufék, szemben a másik, keresztben az úton. A technika nélkül esélyem sem lett volna megállni – írta.

A férfi sokéves rutinjának, reflexének és a technikának hála elkerülte, hogy belerohanjon a három roncsba, amivel 11 ember életét mentette meg. A kocsikban ülők pontosan látták, mi történhetett volna, már felkészültek a biztos halálra.

Amikor megálltam, a keresztben álló autó tulaja átölelt és hálálkodott, miközben hangsúlyozta, hogy amikor látta, hogy közeledek, felkészült a halálra – írta a sofőr.

Nemcsak ők, hanem a mikrobuszban ülők is pontosan tudták, hogy a kamionsofőrnek köszönhetően maradtak életben, úgy tudni, ők is gratuláltak és hálálkodtak a kamio­nosnak.

A balesetben hat ember megsérült, őket ellátásra elszállították, a mikrobusz felelőtlen sofőrje ellen pedig eljárás indult.

Kiemelt kép: a rendőrség helyszíni felvétele