Egy budaörsi kisdiáknak szuper estéje volt a stuttgarti stadionban. A 12 éves Mátyás Albert álma valóra vált. A győztes meccs végén a sztárfocista, Szoboszlai Dominik kiszúrta a budaörsi kisfiút a lelátón, és neki adta a mezét. Óriási volt az öröm.

Ajándékba kapta a mezt

Vasárnap este, az utolsó csoportmeccsén a magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Skóciát, és ezzel az A csoportban megszerezte a harmadik helyet a futball-Európa-bajnokságon. A magyar válogatotton kívül, minden bizonnyal egy embernek volt jobb napja, ő pedig nem más, mint a 12 éves Mátyás Albert, aki a Budakeszi Labdarúgó Akadémia játékosa. Ő vihette haza a Magyarország-Skócia futball mérkőzés után Szoboszlai Dominik 10-es számú mezét. A tv-közvetítésben is látszott, ahogy a sztárfocista megajándékozza a pálya szélén a budaörsi kisdiákot.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Budaörsön jár iskolába 

A tizenkétéves Mátyás Albert a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola diákja, kitűnő tanuló, nagyon szorgalmas, kedves, igazi csupaszív fiú. Soha életében nem találkozott személyesen Szoboszlai Dominikkal, de már évek óta szeretett volna Szoboszlai mezt kapni egy meccsen. Óriási vágya volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mátyás Albert a magyar-skót meccsen

Forrás: Mátyás családi archívum

Szurkolói plakáttal készült

Albert a válogatott meccsekre rendszeresen szurkolói plakáttal készül. Az EB előtt sem tett másként, órákig festette a válogatott csapatkapitányának arcát a plakátra, a repülőn úgy vigyázott rá, mint egy hímestojásra. Nagyon készült a meccsre és arra, hogy talán találkozhat a nagy kedvencével, aki talán neki adja majd a mezét.

Nyitáskor már a stadionban volt 

“Nyitásra mentünk be a stadionba. Amikor a magyar csapat busszal megérkezett, már akkor feltartotta nekik a táblát Albert, hátha Szoboszlai meglátja. Minden meccsre vitt Albert molinót, mert mezt szeretett volna” – mondta a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak a kisfiú édesapja, Mátyás Gábor.

Szurkolói plakát

Forrás: Mátyás családi archívum

Budakeszin focizik

Albert már óvódásként is rajongott a fociért, Szoboszlai pedig a nagy idolja – meséli portálunknak Gábor. Albert is ügyes focista, jelenleg a Budakeszi Labdarúgó Akadémia játékosa. A szülők azért választották ezt az akadémiát a gyermek számára, mert a klub elnöke, Kiss Baranyi Sándor nagyon jó pedagógus és mérhetetlenül gyerekközpontú.

Sírva szurkolt

Gábor, Albert édesapja lapunknak azt is elmondta, hogy “Albert Varga Barnabás sérülését követően nagyon elkeseredett, kitörtek belőle az érzelmek, és borzasztóan izgult. Kis csapat gyűlt köré a lelátón, bíztatták, hogy nem kell elkeseredni, még nyerhet a magyar válogatott, és Barni is rendben lesz. A meccs vége katartikus volt ott a stadionban a góllal” – meséli Gábor.

Albert Szoboszlai mezével

Forrás: Mátyás családi archívum

Szoboszlai kiválasztotta Albertet 

A meccs végén, amikor a magyar válogatott játékosai a szurkolókhoz mentek, Szoboszlai Dominik a tömegben kiszúrta 55 ezer ember körül a tizenkétéves Albertet. “Mi a harmadik sorban ültünk, de mindenki a környezetünkben segített Albertnek lejutni az első sorba, és egy emberként drukkoltak neki, hogy Szoboszlai észrevegye. A pillanatot, amikor megkapta a mezt, sokan meg is könnyezték” – mondta portálunknak Mátyás Gábor. 

Mindenki Albertnek szurkolt

“Nagyon megható volt, mert mindenki átérezte, hogy mennyit jelent neki ez az egész” – mesélte Gábor, aki szerint a meccs lefújása után a magyar szurkolók azért drukkoltak, hogy Szoboszlai Dominik végül Albertnek adja a 10-es számú mezét. A budaörsi diáknak teljesült az álma, most már csak azt szeretné, ha egyszer személyes tudna találkozni a magyar fiatalok példaképével, a sztárfocista Szoboszlai Dominikkal – talán majd ez a kívánsága is teljesül egyszer.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Mátyás Albert Szoboszlai Dominik mezével – a fotó Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült