Felháborítónak és elkeserítőnek tartja a pátyi boncmester, R. Dénes fia, hogy édesapja fölött szinte mindenki úgy ítélkezik, hogy fogalmuk sincs, pontosan mit és miért csinált.

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu elsőként megírta, most ifjabb R. Dénes is elismerte, hogy apja azért nem vitte el az emberi maradványokat a krematóriumba, mert pénzügyi nehézségei voltak, és ezzel jutott plusz anyagi forráshoz.

„Időt akart nyerni, és a létfenntartásához használni azt a pénzt, aminek egy része a krematóriumot illette volna. Az apám nem egy perverz, csupán egy hitelcsapdában fuldokló kisember. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy jó vagy helyes, amit csinált, és amiben hibázott, azért vállalja is a felelősséget” – mondta a pátyi boncmester fia.

Haragszanak a szomszédokra

Fia elmondása szerint édesapja nagyon haragszik a szomszédokra, akik a történtek után azt nyilatkozták, hogy ők sejtették, valami nincs rendben a boncmesterrel.

„Ha amit apám szomszédai elmondtak, az mind igaz, miért nem jelentették évekig, hogy tudomásuk szerint apu milyen borzalmakat csinál a házában éjjelente? Hiszen így részei lettek egy szörnyű bűncselekménynek. Apukámnak is ez fáj a legjobban” – mondta R. Dénes fia a Blikknek.

A Pátyon élő férfi svájcifrank-alapú hitele egyik napról a másikra 20 millióról 80 millióra ugrott, amelyet nem tudott törleszteni.

Az egykori boncmester nyugdíjának nagy része még ma is a hiteltörlesztésre megy el, amit élete végéig fizetnie kell. Azt pedig ő is tudja, hogy szakmájában a történtek után soha nem helyezkedhet el.

Halottszállítóként dolgozott

R. Dénes, miután sok év után kirúgták munkahelyéről, ahol boncmesterként dolgozott, halottszállítóként helyezkedett el. Az ő feladata volt, hogy a kórházból az amputált testrészeket, abortumokat elvigye megsemmisítésre a krematóriumba. Azonban, ahogyan fia is elismerte, ő ezt valószínűleg nem tette meg, hanem helyette otthonában tárolta azokat.

Az egykori boncmester pátyi ingatlanában több mint 60 vödörnyi emberi maradványt találtak. A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit az ügyről ide kattintva tudod elérni.

Kifizettethetik a vizsgálatokat

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást R. Dénessel szemben. Emellett az sem kizárt, hogy neki kell fizetni azt a rengeteg DNS- vizsgálatot, amit a maradványok és testrészek azonosítása érdekében végeznek el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel –Forrás: BudaPestkörnyeke.hu