Egy gumikornissal evezett be a Balatonba a férfi, majd az erős szél felborította. Holttestét több mint 3 óra múlva találták meg.  

Végignézte, ahogy párja elmerül a vízben, majd sikoltozva úszott a partra egy fiatal nő Balatongyöröknél. A pár egy gumiunikornissal evezett be a tóba, majd valószínű, hogy az erős szél bentebb sodorta őket, végül felborultak.

Több mint három órán át keresték  a férfit, ezt több szemtanú is látta.

“Annyit észleltünk, hogy a barátnője az nagyon-nagyon sírt, kiabált segítségért és úszott kifele” – mondta egy strandoló.

Egy másik család pedig gyerekekkel strandolt, amikor meghallották a sikoltozást. “Kiabálást hallottunk a vízből és többen futottak be a tóba. Egy hölgy kiabált, hogy “Segítség, segítség! A barátom elmerült!”. Mellette egy csónak vagy kettő volt már, meg különböző vízi járművekkel próbálták keresni” – mondta a család egyik tagja.

A strandolók összefogtak a keresés során, élőláncban próbálták megtalálni a férfit, azonban nem jártak sikerrel. Végül egy mentőhajó talált rá szonár segítségével.

A török nemzetiségű férfi párja sokkos állapotba került, amint kiemelték a holttestet a vízből. A férfi vízbefulladásának okát közigazgatási eljárásban vizsgálják, ám a Tények információi szerint nem tudott úszni.

Kiemelt kép: illusztráció