Takács András és családja Ürömön él, az apukának elege lett abból, hogy gyomorforgató plakáterdőt kell hazafelé bámulniuk a 10-es főút mentén. Elindította a Légy vidám! akciót, hogy egyre kevesebb ártalmas reklám legyen az utak mentén. Elárulta azt is mennyibe kerül egy óriásplakátot legyártatni.

Elege lett az óriásplakátokból

Takács apukának elege lett abból, hogy a nagyobbik lánya, aki már megtanult olvasni, hazafelé menet az óriásplakátok ostoba szövegeit olvasgatja, ráadásul mindig megkérdezi, hogy ez vagy az a bácsi mért hazudik és miért lop. Takács apuka lépett, elkezdte önerőből lecserélni az út melletti plakátokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Plakát saját költségből

Elindított egy kezdeményezést, hogy legyenek vidám tartalmú óriásplakátok, ehhez fogott egy képet a lányairól, csináltatott belőle egy plakátot, amit saját költségén ki is tett a 10-es főút solymári elkerülő szakaszánál. Szerkesztett egy honlapot is, hogy csatlakozhasson, akinek hasonlóan elege van minket és gyerekeinket érő vizuális és mentális környezetszennyezésből.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Állandó rettegés

„A Légy vidám! azért van felszólító módban, hogy az emberek kimozduljanak a szürkeségből, az állandó rettegésből. Bennem ez már évek óta gyűlt, 12 éve nem nézek tévét, egy ideig a hírportálokat olvasgattam, 3-4 éve már azokat se.” – mondta András, majd hozzátette a Népszavának:

Óriásplakátok az út mentén

„Próbálom magamat és a családomat védeni minden negatív befolyásoló tartalomtól, ami eddig egész jól sikerült, mesét is úgy nézünk, hogy nem jön fel közben reklám, se politikai hirdetés. Csak ez maradt, hogy amikor mész az úton, nem tudod nem észrevenni, hogy az arcodba dőlnek az óriásplakátok.” – mondta az Ürömön élő apuka.

Apa miért hazudik a bácsi?

„Én még csak-csak el tudok határolódni, de mikor ott ül a két gyerek melletted, és a nagyobbik már olvas, gyakorolja is, folyamatosan felolvassa a plakátokat, és kérdezgeti, hogy Orbán miért hazudik, miért lop. Akkor vagy egész úton eltakarom a szemét, vagy magyarázkodhatok, miért vannak ezek a csúnya dolgok a plakáton. Úgy érzem, ráérnek ők majd később ezzel foglalkozni” – magyarázza András.

Csodás tartalmak

„Eltüntetni nem tudom a plakátokat, se felvásárolni ott az egész területet. Ha már ott vannak és nem tudok velük mit csinálni, inkább nézzünk rajtuk csodás tartalmakat, akár a lányaimat.”- tette hozzá.

Havi 100 ezer forint

„Egyedül kevés vagyok, hogy végigplakátoljam az országot, meg ez egy zsebbe nyúlós történet, havi 100 ezer forint bruttóban van egy plakát, amit én fizettem ki. Nem is akartam emögé céget rakni, nehogy azt gondolják, ez is egy céges hirdetés. De talán vannak még nagyszülők, apukák-anyukák, akik hasonlóan gondolkodnak, zavarja őket, mi ömlik folyamatosan a gyerekeikre. Ha összedobnánk egy kis pénzt, ebből tudnánk még több vidám plakátot kirakni, akár országszerte.”- mondta a lelkes apuka.

Családi plakátok a 10-es út mentén

Az első plakát március elején került ki Üröm határába, azóta egy hónappal meghosszabbították a bérletet. „A lányok, Benedetta és Linett eleinte nem igazán fogták fel, hogy modellek lesznek, aztán már nagyon várták, minden nap izgultak, mikor kerül már ki a plakátjuk. Azóta is mindig integetnek saját maguknak.” – mesélte András.

Családi biznisz

Takács András Hajdúböszörményből származik, Budapesten találkozott a feleségével, hét éve Ürömön élnek. Közgazdász, aki a saját családi vállalkozásában dolgozik. Felesége, Beatrix holisztikus szemléletű gyógymóddal foglalkozik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Családi óriásplakát a 10-es út mentén – Forrás: legyvidam.hu