Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu elsőként beszámolt, kedden az egyik újpesti benzinkúton meghalt egy 7 éves kisfiú. Az ügyben a kerület polgármestere is megszólalt, aki részleteket árult el a tragikus esetről.

Újpest rendőrkapitánya hívta a polgármestert

„Tegnap este csöngött a telefonom, a vonal túlsó végén a 4. kerület rendőrkapitánya volt. Ez sokszor jót is szokott jelenteni, de most sajnos egy nagyon rossz hírrel szolgált” – írja Facebook oldalán Újpest polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tortát evett az iskolában

Déri Tibor így folytatja a bejegyzését:” Tegnap késő délután életét vesztette egy 7 éves kisfiú, az iskolában megtartott születésnapi tortázás után. A mentők másfél órán keresztül küzdöttek az életéért, sajnos mindhiába. Vélhetően ételallergia következtében kialakult heves reakció okozhatta értelmetlen halálát”.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Letaglózta a hír

A 4. kerület polgármestere azt írja, apaként is letaglózta a hír. „Osztozom a család gyászában, őszinte részvétemet fejezem ki!”

A benzinkúton lett rosszul

Az eset a Fóti úti MOL benzinkútnál történt. A helyszínen lévő szemtanúk szerint a mentők hosszan küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

Megszólalt a szemtanú

Az egyik hozzászóló ezt írja a poszthoz: „Édes Istenem, nyugodjon békében…láttuk ott a halottszállítót. A 8 éves kislányom megkérdezte, hogy ugye nem gyerek halt meg…”

Ezek okozhatnak allergiás reakciót

A szakirodalom szerint súlyos allergiás reakciót a legtöbb esetben bizonyos táplálékok okoznak. A leggyakoribb allergének a földimogyoró, diófélék, hal és tenger gyümölcsei; illetve gyermekeknél a tej-és tojásfehérjék és a szója.

Ezek a tünetei

Ha egy közös vacsora során azt látjuk, hogy az asztalunknál valaki hirtelen rosszul lesz, rövid időn belül nehezen veszi a levegőt, fullad, verejtékezik, sápadt, kiütések, duzzanat, ödéma jelentkezik az arcán, akkor feltehetőleg anafilaxiás sokk alakult ki nála.

Leállhat a légzés

A kezdetben enyhének tűnő tünetek gyorsan rosszabbodhatnak: ödéma a légutakban is jelentkezhet, ami a légzés leállását is okozhatja. Az enyhe szédülés, sápadtság a vérnyomás drasztikus csökkenése miatt ájulásig fokozódhat, végső esetben a teljes keringés is leállhat. Anafilaxiára utalhat még a hasi görcsök, hányás, hasmenés jelentkezése is, különösen, ha a fenti tünetekhez társulva jelentkeznek.

Mit tegyünk?

Első és legfontosabb, hogy a tünetek észlelésekor hívjunk orvost. Kizárólag szakszerű segítség képes megelőzni az életveszélyes tünetek kialakulását, illetve megfelelően ellátni a beteget. Amíg megérkezik a segítség, maradjunk a beteg mellett, de ne itassuk, vagy kínáljuk semmivel. Ne adjunk neki kalciumot sem, nem fog segíteni a duzzanat, viszketés csillapításában. Épp ellenkezőleg, hatására tovább csökken a beteg vérnyomása, így még rosszabb állapotba kerülhet.

Baj, ha nem ismerik fel az allergiát

Az allergiás reakció legsúlyosabb formája, amely akár életveszélyes is lehet, ha a beteg, vagy a környezetében lévők nem ismerik fel idejében a tüneteket – írja a hazipatika.hu. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció