Kirúgták a munkahelyéről és nem tudta fizetni a hiteleit, ezért omlott össze az élete a pátyi boncmesternek – legalább is ezt állítja fia, aki most először szólalt meg, miután kiderült, hogy R. Dénes emberi maradványokat tárolt házában.

60 vödörnyi testrészt találtak annak a férfinak a pátyi házában, aki korábban boncmesterként dolgozott, később pedig halottszállító lett.

„A végtagokat el kellett volna szállítania megsemmisítésre, de azonnali hatállyal kellett költözködnie Pátyról. Minden borult az életében, a pénzt pedig pakolászta össze-­vissza, és megpróbálta úgy intézni, hogy jusson is, maradjon is” – mondta a pátyi boncmester fia a Borsnak.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit a pátyi horrorházról ide kattintva tudod elérni.

„Apámat megnyomorították, ellehetetlenítették, ő pedig megpróbált a helyzetéből kievickélni. Apa anyagilag teljesen padlóra került. 2007-ben elveszítette az autóját, bebukta a lakáshitelét, tehát gyakorlatilag mindene odaveszett. Hatvan felett jár, így még száz évig kellene élnie, hogy a nyugdíjából vonni tudják a hiteltartozását. Annak idején húszmillió forintot vett fel, de a pénzintézet már százmilliót szeretne visszakapni” – mondta ifjabb R. Dénes.

A férfi szerint a boncmester váratlanul veszítette el állását

„Egy fővárosi klinika boncmestereként dolgozott. Nem emeltek ellene szakmai kifogást, egészen egyszerűen arra hivatkoztak, hogy megszűnt a pozíciója, ám aztán mégis felvettek utána egy másik dolgozót. A munkája mellett közel húsz évig sikeresen vezette a halottszállításra, illetve az amputált testrészek megsemmisítésre vitelére szakosodott vállalkozását, és nem volt semmi problémánk. Amikor összecsaptak a feje felett a hullámok, valamiért nem vitte el időben a végtagokat a megfelelő helyre” – mondta a férfi, aki arról is beszélt, hogy könnyen lehet, hogy apja hajléktalanná válik.

A BudaPestkörnyeke.hu-nak is azt mondták korábban a szomszédok, hogy a férfi már januárban elköltözött a házból, mert hatalmas tartozása van és az ingatlan a bank tulajdonába került.

Id. R. Dénes kálváriája akkor kezdődött, amikor 2006-ban elveszítette a feleségét, gyermekei anyját. Valéria szívinfarktust kapott, de hiába telefonáltak az ügyeletre, a segítség csak háromnegyed óra múlva érkezett egy friss diplomás doktornő személyében. Az orvos csak hosszas győzködés után hívott mentőt. A nőt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A BudaPestkörnyeke.hu már korábban megírta, hogy az eddig ismert tényekből arra lehet következtetni, hogy a férfi a kórházaktól megkapta az elszállításért és a megsemmisítésért járó pénzt is, ám végül nem vitte a végtagokat megsemmisítésre, így a szolgáltatásnak ezt a részét ki sem fizette.

Dóra, a boncmester lánya tisztában van vele, hogy a közvélemény morbidnak tartja a történteket. Éppen ezért kéri az embereket, hogy miközben ítéletet fo­galmaznak meg magukban, vegyék fi­gyelembe: „Az apám szakmájában dolgozók számára egy emberi végtag ugyanolyan tárgy, mint nekem, aki egy cipőboltban dolgozom, egy női szandál. Muszáj magukat érzelmileg távol tartaniuk a munkájuktól, hiszen máshogy nem tudnák azt elviselni.”

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a pátyi horrorházról – Forrás: BudaPestkörnyke.hu