A fővárosi nyomozók őrizetbe vették azt a két fivért, akik elkötötték apjuk kocsiját, kiraboltak egy nőt, majd egy nyakláncot is elloptak.

Apjuk kocsiját kötötték el

A rendelkezésre álló adatok szerint egy testvérpár 2022. június 10-én reggel cseles módját választotta annak, hogy megszerezzék apjuk kocsiját: az alvó férfi nadrágzsebét kivágták, így sikerült megkaparintani a kulcsot, majd 9. kerületi lakcímükről a 17. kerületbe hajtottak. Az út nem volt zökkenőmentes; a jármű egyik kerekét és a jobb oldali visszapillantó tükrét is megrongálták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiraboltak egy nőt

Miután leparkoltak, 9 óra 30 perc körül néhány utcányira egyikük kikapta a mobiltelefont egy mellettük sétáló járókelő kezéből, majd elfutottak. A nő utánuk rohant, utol is érte őket, majd miközben megpróbálta visszaszerezni a telefont, az egyik férfi kétszer ököllel arcon ütötte.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

Frontális karambol Pest megyében: hatan sérültek meg a híres orvosbáró fia miatt, a lábát elvesztő sofőr állítja, nem emlékszik semmire

Egy másik asszonyt is megtámadtak

A megütött nő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A testvérpár ezután sem állt le; egyikük a rablás helyszínétől nem messze kitépte egy asszony aranynyakláncát.

Elfogták őket

A rákosmenti rendőrök 11 óra 15 perckor felismerték és a helyszín közelében elfogták a feltételezett elkövetőket. Az áldozat visszakapta a mobiltelefonját, valamint M. Kevintől az aranylánc egy darabja is előkerült, számolt be róla közleményében a rendőrség.

Letartóztatták őket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 17. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás és jármű önkényes elvétele bűntett, valamint lopás vétség miatt hallgatta ki a 20 és 25 éves férfit, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

Ez is érdekelhet:

“Nagyon fáj!” – ezt kiabálta az a 14 éves budapesti diáklány, aki a balatoni osztálykiránduláson lett rosszul, halálát szívizomgyulládás okozhatta

Drogoztak is

A két férfinél a gyorsteszt kábítószer fogyasztását mutatta ki, így kábítószer birtoklása miatt külön eljárás indult velük szemben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció