Özvegye sírva mondott búcsúbeszédet Dobos Attila temetésén. A zeneszerzőtől kedden vettek búcsút a Farkasréti temetőben. Családja, barátai és zenésztársai kísérték utolsó útjára az „Isten véled édes Piroskám” című sláger dalszerzőjét.

Eltemették Dobos Attilát

Kedden, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Dobos Attilát. A táncdalszerző január 4-én halt meg, régóta súlyos szívbetegségben szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megkérte szerelme kezét

A 80 éves zeneszerző búcsúztatójára családja és életének utolsó szerelme, együtt érkezett. Dobos Attila és Erzsó azt tervezte, hogy idén összeházasodnak. A zenész halálos ágyán kérte meg a kezét.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Református szertartás szerint temették el

A szertartáson részletesen megemlékeztek Dobos életéről, közben a zeneszerző slágerei szóltak. Felidézték élete és református vallásának gyakorlásának legfontosabb mérföldköveit a keresztelésétől a biblia táborba járásig. Dobos Attila a családjában négy testvér közül volt a legidősebb.

Özvegye mondott búcsúbeszédet

Az egyházi szertartás után özvegye mondott beszédet. “Repülj velem a vágyak kék tengeren” – idézett közös dalukból, majd elmondta, hogy “merész álmokat szőttek együtt”.

Három évet éltek együtt

„Három évet éltünk és énekeltünk együtt igaz szerelemben. Ápoltam, biztattam és fogtam a kezét, de a remények cserben hagytak” – mondta sírva Erzsó.

Egyszer újra együtt lesznek

„Én meg itt vagyok, de tudom hogy egyszer újra együtt leszünk az égi színpadon és nem válunk el, mint kövek a vízparton. Szívemben örökké élni fogsz szerelmem” – idézi a Blikk Dobos Attila szerelmének beszédét.

Galambokat reptettek a sírnál

A sírhelynél hófehér galambokat reptettek és leengedték a koporsót a mélybe. A gyászolók elénekelték Dobos Attila Halló, magyar! Hol vagy? Felelj! című dalát.

Fogorvos diplomát szerzett

Dobos Attila 1941. április 27-én látta meg a napvilágot és már a húszas éveire befutott énekes lett, miközben fogorvos diplomát is szerzett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámú kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent.

Mary Zsuzsi férje volt

Gyakran lépett színpadra feleségével, Mary Zsuzsival, akivel 1965-ben házasodtak össze és öt évig voltak együtt. Angéla lányuk Németországban született meg. Amikor külföldre települt át, a rádióadók a dalainak sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, és a boltokból megsemmisítés céljából visszavonták.

1985-ben tért vissza Magyarországra

Később visszatért Magyarországra, 1985-ben jelent meg második lemeze Dobos Attila új dalai címmel. 1991-ben jelent meg korlátozott példányszámban Az ember tragédiája című operája.Negyedik felesége a nála 34 évvel fiatalabb Éva, akitől három gyermeke született: Mimi, Attila és Mercédesz.

Rengeteg slágert írt

Több dal is megőrzi emlékét: Mama, Kövek a vízparton, Isten véled édes Piroskám, Nyári zápor, Albérlet az emeleten, Annyi ember él a Földön, Minden ember boldog akar lenni, Annál az első ügyetlen csóknál… A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt a dalt énekelték a gyászolók Dobos Attila temetésén