Hóesésre, hidegre, igazi januári időjárásra ébredtek sokan április 8-án Budapest környékén a budai agglomerációban. Németh Lajos meteorológus is rácsodálkozott a hóra a nagykovácsi házának udvarán. A népszerű szakember elmondta meddig tart még ez a meglepő időjárás. A videóját a cikkünk alján lehet megnézni.

Szokatlan időjárás

Napok óta tart a szokatlanul hideg, csapadékos időjárás az országban, az áprilisi hóesésből Budapest és környéke sem maradt ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tavaszi hóesés

A napokban már hullott némi hó, de hógolyózásra, hóember építéshez alkalmas mennyiség ma reggel, április 8-án fogadta az ablakon kitekintőket.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Havas utca a budai agglomerációban

Havas utca 2021.április 8-án

Hóemberek a kertekben

A kertes házak udvarain nagyon sokan hógolyóztak, hóembereket építettek, hiszen a mögöttünk álló tél nem nagyon ajándékozott meg minket havas örömökkel, ezért érdemes volt kihasználni a különleges alkalmat.

Havas málnabokrok

Németh Lajos a kertjében megnézte a behavazott, éppen rügyező málnabokrokat és megállapította: „Nem sok szemet vesznek majd le erről az unokáim” – mondta.

A virágok is havasak voltam ma reggel

Havas virágok 2021.április 8-án

Nagyon hideg volt

Kemény fagyok voltak az országban. Nem csak Budapest környékén, hanem mindenhol – mondta Németh Lajos. Egyes helyeken -9 Celsius-fokra is lecsúszott a hőmérő higanyszála – tette hozzá.

Egy éve is ilyen történt

A meteorológus emlékeztetett arra, hogy szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, április elején ilyen kemény fagyok voltak az országban.

Jön a meleg

Hétvégére teljesen megváltozik az időjárás, 18-20 fokra melegszik a hőmérséklet, igazi szép idő lesz, egészen keddig, amikor egy újabb hidegfront érkezik, de remélhetőleg az már nem hoz fagyokat -zárta friss videóját Németh Lajos meteorológus. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Németh Lajos friss videója

Kiemelt kép: Hóember áprilisban az agglomerációban