A drágakövek, féldrágakövek világa mesés és misztikus. Már az ősi egyiptomi kultúra ismert számos, ma is rendkívül divatos és szép ásványt. Ezeket akkor is ékítésre és szépítésre használták. 

Napjaink különleges ásványkarkötő-alapanyagai közül például a türkiz az, melyet a Sínai-félsziget nyugati partján lévő egyik bányából szállítottak már a Krisztus előtti IV. évezredben. Ázsia szent köve volt és az aztékok is nagy becsben tartották. 

Tutanhamon sírjában is számos féldrágakő rejtőzött: lazurkő, zöld földpát, ametiszt, karneol, jáspis, szardonix, malachit, obszidián, egy zöldes, epidot szerű ásvány, márvány és alabástrom.

Mesés színek, izgalmas formák

Ezeknek az ásványoknak már akkor is számos varázslatos hatást tulajdonítottak. Amellett, hogy a belőlük készült ásvány karkötők nagyon szépek és érdekesek, káprázatos színgazdagságukkal mindenkit igen könnyen rabul tudnak ejteni, emellett még a formáikkal is elvarázsolnak. 

Vannak olyan karkötők, melyek ásványgyöngyei nem csupán magas minőségűek, hanem ezek csiszolása és köveinek formája is igazán különleges. Egy csodaszép négy milliméteres apró akvamarin golyókból fűzött ékszer minden alkalomra mesés ajándék lehet. A kő neve a latin aqua (víz) és mare (tenger) szóból ered és a drágakő enyhe halványkék-zöldeskék színére utal. Egy kék berill változat.

Minden kő más csodás hatással rendelkezik

Az ametisztet az állhatatosság kövének is nevezik. Eleink az iszákosság ellen amulettként viselték. Ma is azt tartják róla, hogy mindenféle függőség leküzdésében támogatja viselőjét. Nagyon sok színváltozatban elérhető, a sötétebb ibolya árnyalattól a világosabb levenduláig. 

A gyógyulás és az érzelmi egyensúly kristálya, szokták ajánlani fogyókúrázóknak, hogy könnyebben legyőzzék a kísértéseket. A Szent Korona alsó részén is ametiszteket láthatunk a zafírok és a smaragdok mellett. Az Azurit webáruházban csodálatos fazettált különleges ásványkarkötőkben gyönyörködhet minden érdeklődő.

Egy szép világoskék árnyalatú szerény kő az angelit, más néven angyalkő. Erősítő és védő kő, amely nem csak golyó formában, hanem lekerekített szemcse változatban is kedvelt ásványékszer alapanyag.

A hétköznapok luxusa

Az Azurit webáruház ritka ásványokból különleges karkötők nagy választékát kínálja, ahol kicsik és nagyok is megtalálhatják a számukra megfelelő modellt. Változatos borostyán formákat, vagy fazettált kövekből álló mesés darabokat. Például kék apatitből, amelynek három milliméteres golyói szikrázva szórják a fényt. 

Egy szép morganit szemcsékből készített karkötő sem fog majd szembe jönni minden utcasarkon. Vagy a különleges, hét ásványból (hegyikristály, ametiszt, füstkvarc, rutil, lepidokrokit, goethit, kakoxenit) felépülő kristályból készített szuper hetes ásványkarkötő sem, melyben a golyókat gumiszalagra fűzték, így fémallergiásoknak is ideális.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!