Egy pár életében eljön az a nap, amikor úgy érzik, kapcsolatukat magasabb szintre emelik. A házasságkötés nagy döntés, nem csak érzelmi, de jogi következményekkel is jár. Az arany karikagyűrű fontos kelléke a nagy napnak, és a későbbiekben is jelzi a házasság tényét. A gyűrű szimbolizálja a házasság végtelenségét, az örökkévalóságot és azt, hogy a pár örök hűséget fogadott egymásnak.

Az esküvő megszervezése nem könnyű feladat, ahhoz, hogy minden tökéletesen sikerüljön alapos előkészületre lesz szükségetek.

A “nagy nap” időpontja

Az egyik legfontosabb feladat, a Velekey Ékszervilág webáruház szerint az arany karikagyűrűk beszerzése mellett a pontos időpont kitűzése, hiszen ehhez fog igazodni minden. Nyáron különösen jelentős ez a kérdés, hiszen egy-egy népszerű esküvői helyszín előre le van foglalva, így érdemes a kiszemelt hellyel is időben egyeztetni.

Bejelentkezés az anyakönyvvezetőhöz

A hatályos törvények szerint minimum 30 nappal a tervezett esküvő előtt jelezni kell házassági szándékotokat az anyakönyvvezetőnek. Ahhoz, hogy a házasság érvényes legyen, nem lehetnek házassági akadályok, mint például már fennálló házasság vagy életkori probléma, valamint gondoskodni kell két tanúról is.

Az arany karikagyűrű kiválasztása

Talán a legjobb rész az esküvői előkészületek sorában ez a feladat. Össze kell csiszolódni ebben is, hiszen nagyon lényeges, hogy mindkettőtöknek tetsszen a kiválasztott modell. A nők általában folyamatosan viselik az esküvői gyűrűt, a férfiak megoszlanak ebben a kérdésben. 

Van olyan férfi, aki nagyon szívesen viseli a hétköznapokban is; van, aki csak ünnepi alkalmakra veszi fel; és vannak kifejezetten ékszerkerülő emberek, akik nem szeretik magukon érezni a gyűrűt. Ennek több oka is lehet: vagy azért, mert a foglalkozásukból adódóan ez veszélyes lenne, vagy pedig kényelmetlennek érzik.

Érdemes tehát rászánni az időt, és akár először a webáruházakban tájékozódni a választékról, hiszen így már körvonalazódni fognak az igények, majd pedig látogassatok el az ékszerüzletbe, ahol próbálgatással tesztelhetitek le, hogy melyik legyen az igazi.

Egyes ékszerüzletekbe időpontot is tudtok foglalni, ahol szakszerű tanácsadással állnak rendelkezésetekre és nem kell attól tartanotok, hogy bejövő vásárlók zavarják a választás meghitt pillanatát.

Milyen gyűrűk közül választhattok?

Anyagát tekintve töretlen népszerűségnek örvend a sárga arany, de a fehér arany, vagy e kettő kombinációja is nagyon felkapott. Az arany karikagyűrű női változata gyémánt díszítést is kaphat, de a pár akár gravíroztathat is rá, ez is nagyon szép és kedves szokás. Ezzel teljesen egyedivé tehetik az ékszereket. Nevet, vagy időpontot szokás ilyenkor választani.

Az esküvő sok apró szervezési feladatot ad a pár számára még abban az esetben is, amikor esküvőszervező cég segítségét kéritek, hiszen az elképzeléseiteket össze kell gyűjteni és ebben nektek is egyeztetnetek kell egymással. Azonban bárhogy is sikerül ez a nagy nap, ne feledjétek, a házasság minőségét nem az esküvő, hanem a mindennapok fogják meghatározni!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.