Azonban kiderült, hogy nagyon is azok. Noha a bűncselekmény helyszíne és a kapitányság épülete közel 20 méterre van egymástól, még sem tűnt fel nekik semmi – ám rövid idő alatt kézrekerítették a túl bátor bűnözőt.

Gondosan álcázta magát

Az eset még március 17-én történt Budapest 16. kerületében. A férfi egy mátyásföldi éttermet szemelt ki magának, hogy kifossza azt. Éjszaka érkezett, a tetőn keresztül, arcát sállal takarta el, fejére kapucnit húzott.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hamar rájöttek a rendőrök, ki lehet az elkövető.

Zsákmánya nem volt valami sok – mindössze négyezer forintot sikerült magával vinnie, majd lelépett. Tettét rögzítette a biztonsági kamera. A felvételekkel a betörés károsultja felkereste a kerületi rendőröket. A zsaruk megnézték, memorizálták a műanyagtetőt kibontó kasszafosztogató kinézetét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Beszédes múltja volt

Szerencsére volt tippjük, hogy ki lehetett az. Azonnal utánanéztek a bűnügyi nyilvántartásban, amely egészen sokat elárult korábbi életútjáról. Mint kiderült, egy 33 éves kistarcsai férfiról van szó, akivel nagyon szerettek volna beszélni a zsaruk, de nem találták.

Még a nevére sem emlékezett

Tíz nappal később, március 28-án azonban egy autó utasaként kiszúrták. Gyorsan megállították a kocsit, majd kezdetét vette az intézkedés. Emberünk még saját nevére sem emlékezett, majd alapadatait sem sikerült megadnia.

Furcsa motivációja volt

Gyorsan előállították, ahol aztán már visszatért emlékezete és beismerte a betörést. Mint gyanúsítotti vallomásából kiderült, próbára akarta tenni a kistarcsai szóbeszéd szerinti k….a kemény kerületi rendőröket.

Gyrostt vett a lopott pénzből

Barátnője is előkerült elmondásában, akinek ennivalót szeretett volna hozni a lezárt étteremből. Végül a pénzzel távozott, majd néhány sarokkal odébb egy gyrost vásárolt belőle. Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt letartóztatták.

Volt egy társa is

Mint kiderült, akadt egy fiatalkorú cimborája is, aki a sikeres kivitelezést azzal biztosította, hogy figyelő szerepet látott el, ameddig a férfi az étteremben kutatott. Ő azonban szabadlábon védekezik – derül ki a BRFK Facebook-posztjából.

Döbbenetes közelség

Ami azt illeti, a férfit valóban a zsarukkal szembeni felvágás motiválhatta, ugyanis információink szerint a betörés helyszíne annyira a 16. kerületi rendőrkapitányság közelében van, hogy a zsaruk akár az ablakon kinézve is láthatták volna az elkövetőt.

Könnyen feljuthatott a tetőre

A két épület távolsága nagyjából húsz méterre van egymástól, azonban a férfi még is véghezvihette tettét anélkül, hogy elfogták volna a helyszínen. Segíthette őt az is, hogy az épület meglehetősen alacsony, így könnyedén megbonthatta annak tetejét.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetről készült videó

(Kiemelt képünk is ebből a videóból származik.)