Magas árakra és telítettségre kell számítani a Balatonnál nyáron – mondta az Everguest turisztikai tanácsadó cég igazgatója, Belán Miklós. A hosszú ideig tartó bezártság során keletkezett megtakarítások miatt többet tudnak költeni az emberek majd a Balatonnál és Budapesten is.

Azokat kérdezték, akik általában utaznak

Az Everguest turisztikai cég megbízásából a TÁRKI által végzett felmérésben olyanokat kérdeztek, akik az elmúlt 2 évben legalább egy alkalommal részt vettek többnapos belföldi vagy külföldi, turisztikai célú utazáson.

A legerősebb időszak jöhet

Az igazgató szerint a nyitástól számítva a valaha volt legerősebb időszaka jöhet a belföldi turizmusnak, főleg a Balatonnál és Budapesten. Az itthon elköltött pénz pedig a gazdaság újraindításához is nagy segítséget fog nyújtani – írja a BalatonKörnyéke.hu hírportál.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Szinte mindenki utazni szeretne

A válaszadók 71,7%-a tervez utazni 2021-ben a koronavírus-járvány visszaszorulása esetén: 10,7% külföldre, 40,2% belföldre, 20,8% pedig külföldre és belföldre is utazna nyaralási célból úgy, hogy legalább egy éjszakát távol tölt az otthonától. Ezzel szemben 18,4% határozottan nem szeretne utazni, 9,8% bizonytalan a kérdésben.

Balaton után Budapest a nyerő

Hozzáfűzte: a jelenlegi helyzetben majdnem minden ötödik magyar utazó szívesen menne Budapestre is kikapcsolódni. További csaknem 20 százaléknyi magyar polgárt lehetne motiválni ugyanerre, ha megfelelő rendezvények és kulturális programok lennének szervezve. Ez azt jelenti, hogy akár több mint 1 millió magyar belföldi vendégre is számíthat idén a főváros.

Árváltozás

A szakember szerint minden bizonnyal lesz változás az árak tekintetében: a szállodáknak és vendéglátóhelyeknek muszáj alkalmazkodniuk a kereslethez.

Az Erzsébet-utalványok felnyomják az árakat

Vélhetően nehezebb helyzetben lesznek a készpénzből szállodai szolgáltatást vásárló turisták, hiszen az elmúlt egy évben az alkalmazottak egy része továbbra is kapott Erzsébet-utalványokat, amelyeket nemsokára szolgáltatásra válthat.

Fájóan magas számla

Mivel a sokan nem érzékelik az Erzsébet-utalványok értékét, ingyenpénznek tartják, melyet a fizetésük mellé kapnak, így az ilyen vendégek jelentősen felverhetik a szállodai árakat. Ezt pedig leginkább azoknak fáj majd, akiknek a bankszámlájukról valóban leveszik a pénzt a szállodák recepcióinál.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hétvégén Balcsi? Ne maradj le a Balaton eseményeiről

Ha szeretnél folyamatosan képbe kerülni, hogy mi történik most a Balatonnál, akkor kattints ide!

Kiemelt kép: Siófok 2020. nyarán – Fótó: Balatonkörnyéke.hu