Hosszú rehabilitáció vár Szász Júliára a Nemzeti Színházban történt balesete után. A Rómeó és Júlia című darab fiatal szereplője előadás közben sérült meg Horváth Lajos Ottóval együtt. A több méteres után kórházba szállították őket. Szász Júlia először szólalt meg a történtek után.

Drámai baleset a Nemzetiben

Ahogy azt az elsők között a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, súlyos balesetet szenvedett két színművész a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadása közben. Az egyik balesetet szenvedett színész a szigetszentmiklósi születésű Szász Júlia, akit több RTL-es sorozatból ismerhetnek a nézők, a másik sérült Horváth Lajos Ottó, akit a legtöbben az Üvegtigris Sanyikájaként ismerhetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt a szemtanú

„Ez borzasztó! Imádkozom értük! Két kiskamasz unokahúgom ott volt az előadáson, azóta is hatása alatt vannak a szörnyű balesetnek. Amikor kiterelték őket, egyikük bent felejtette a telefonját, visszaszaladt, s akkor már négy mentő állt a színház előtt, a sebesültek vértócsában feküdtek” – írta közösségi oldalán Bódis Kriszta, rendező.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jajgatott a színésznő

„Szász Júlia színésznő jajgatott: ‘nem akarok meghalni, élni akarok!’” – írta Bódis Kriszta. Információk szerint korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila főigazgatónak, és a Rómeó és Júlia rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes, de úgy tűnik ezt nem vették elég komolyan.

Megműtötték őket

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó olyan komolyan megsérültek, hogy meg is kellett őket műteni. Felépülésük hónapokig is eltarthat. A kórházi kezelés után hosszú rehabilitációra lesz szükségük. A baleset után a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Osztályán kezelték őket.

Csak 29 éves a sérült színésznő

Szász Júlia mindössze 29 éves, 2020-ban végzett a Kaposvári Egyetemen, Cserhalmi György osztályában. A szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban érettségizett tehetség már több filmben játszott, ráadásul folyamatosak voltak a színházi szerepei is. 

Árulkodó fénykép

A fiatal színésznő most már otthonában lábadozik, a rehabilitációt követően újra százszázalékos lesz az állapota. Ezt támasztja alá friss posztja is, amit az Instagram-oldalára töltött fel. A 24 óráig elérhető történetében a csuklójáról készített egy fotót, melyből egy kanül áll ki, illetve minden bizonnyal egy kórházi karszalag is ott díszeleg a kezén. 

„Round 2 Fight”

Több információt sajnos nem osztott meg a színésznő, csupán még annyit, hogy a küzdelem második fordulója következik. „Round 2 Fight” – írta Júlia, akinek egy ország szurkol, hogy mihamarabb meggyógyuljon. Lelkileg még biztosan hosszabb időt vesz ez igénybe.

„Forduljon szakemberhez”

„Azt leszögezhetjük, hogy Júliát mindenképp trauma érte a balesetkor, innen is teljes gyógyulást kívánok neki. Mindenképp azt javaslom neki, hogy forduljon szakemberhez, a kognitív terápia lehet számára a leghasznosabb. Egyébként minden attól függ, hogy a beleset során mennyire kapott sokkot, mennyire fájdalmas és hosszú a rehabilitációja, valamint, hogy a pszichéje mennyire tud megküzdeni a történtekkel. Én szakemberként ezeket térképezném fel a terápia keretein belül, és a szorongásoldásra is nagy hangsúlyt fektetnék” − árulta el a Borsnak Csehák Hajnalka pszichológus. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Horváth Lajos Otto (Üvegtigris – Sanyika szerepében) és Szász Júlia (Bátrak földje – Rokoczay Anna szerepében)