Jogerősen is tényleges fegyházbüntetést kaphat az az L. Tamás, aki 2022 májusában baltával verte agyon az alvó kislányait Aszódon. A szörnyű tette után egy mozdony alá vetette magát, a balesetet azonban túlélte. A gyászoló anya szerint, volt férje készülhetett a gyilkosságra, a férfi a bíróságon bocsánatot kért tettéért.

Készült a gyilkosságra

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az ötszörösen minősülő emberölésért elítélt 48 éves gépészmérnök büntetését. L. Tamás pár héttel a válásuk után elhatározta, hogy bosszút áll a volt nején, és megöli 14 és 16 éves lányukat, majd magával is végez. Ezt követően végrendeletet és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó Gödöllői Járásbíróságnak, majd vett egy baltát és egy munkáskesztyűt, hogy megölje a lányait.

Kegyetlenül megölte a lányait

2022 május 20-án a két lány, Tímea és Júlia megérkezett az az apjuk aszódi lakásába. L. Tamás megvárta, amíg elalszanak, majd bement a szobájukba és kíméletlenül kivégezte őket. A kisebbik lányára négyszer, a nagyobbikra nyolcszor sújtott le a baltával.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Betakarta a holttesteket

Ezt követően betakarta a holttesteket, megmosakodott, átöltözött, a konyhában pedig elhelyezte a fivérének írt végrendeletét, és elhagyta a lakást. Az elkövető másnap Adácson egy mozdonynak rohant, de kisebb koponyaűri bevérzéssel megúszta az öngyilkossági kísérletet.

Helyszínelés a gyilkosság után

Aszód, 2022. május 27. Bûnügyi helyszínelõk egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztálya emberölés bûntettének gyanúja miatt indított büntetõeljárást. MTI/Mihádák Zoltán

Segítséget kért a rendőröktől

A lányok anyja a brutális gyilkosság után azt mondta, hogy hiába fordult többször is segítségért a rendőrséghez, a gyámhivatalhoz és a családsegítőhöz azzal, hogy folyamatosan terrorizálja és fenyegeti őket a volt férje, magára maradt a problémáival.

A rendőrök nem emntek be a lakásba

Amikor az asszony bejelentette, hogy eltűntek és veszélyben vannak a lányai, a rendőrök kimentek ugyan a volt férje házához, de nem mentek be. Így aztán csak egy héttel később találták meg a lányok holttestét, miután bejelentést kaptak arról, hogy furcsa szagok jönnek ki a házból. A nő szerint készült tettére a volt férje.

A lányait látja a gyerekekben

„Azon a napon nemcsak a lányaim, hanem én is meghaltam. És a gyermekeim mostantól bennem élnek tovább. Sok mindenki asszisztált abban, hogy idáig jutott a dolog.  Minden bántalmazott gyerek arcában Timike és Júlia arca néz vissza rám”.

Bocsánatot kért

„Nem tudom, hogy a volt nejem mit érez, de én mélységesen sajnálom, hogy már nem tudom magamhoz ölelni a gyermekeimet. Azt kérem a társadalomtól, hogy bocsásson meg, az Úrtól és a feleségemtől pedig kegyelmet kérek” – mondta a gyilkos apa a bíróságon.

Tényleges életfogytiglan

Az elsőfokú tárgyaláson a bíró döbbenetesnek nevezte, hogy L. Tamás mindenkitől bocsánatot kért a bírósági eljárás során, de egy könnycseppet sem hullatott a lányaiért. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra tett indítványt, hogy a hagyja helyben a lányait kíméletlenül kivégző férfi tényleges életfogytig tartó büntetését.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a gyilkos apa – Forrás: police.hu