Végre keddtől ismét járható az M2-es felújított, csaknem 20 kilométeres szakasza Budapest és Vác között. Nagyon jó hír ez a térségben élő 250 ezer embernek, várhatóan csökkennek a dugók is.

Látogatószám rekordot döntött a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál szeptemberben! Köszönjük, hogy sok százezren olvastok minket! Hirdetőknek itt az ajánlatunk.

A közel 33 milliárd forint értékű beruházás a Széchenyi 2020 Program keretében, az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósult meg. A fejlesztés keretében 2 új csomópont, 1 új fél csomópont és 5 új híd épült, illetve felújítottak 14 meglévő hidat.

Közel 3 kilométernyi zajárnyékoló falat létesítettek, 10 kilométer hosszan beton terelőfalakkal választották el a két útpályát. Továbbá 6 kilométer hosszan vízzáró réteggel burkolták az árkokat a vízbázis védelme érdekében és 4,5 hektárnyi véderdő telepítésére is sor került.

Az M2-es átadása – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a beruházás ünnepélyes átadásakor hangsúlyozta: cél a fejlett közlekedési infrastruktúra kialakítása, vagyis annak megvalósítása, hogy 30 perc alatt az ország bármelyik pontjáról elérhetővé váljék egy gyorsforgalmi út – tette hozzá a politikus.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a kibővített út több mint 250 ezer ember mindennapi életét könnyíti meg, továbbá a fejlesztés nyomán új beruházások valósulhatnak meg, új munkahelyek jöhetnek létre a térségben.

MTI, BPK Kiemelt kép: Az MTI helyszíni felvétele Fotó: Szigetváry Zsolt