Hatalmas erővel, csaknem 100 km/h-ás sebességgel csapott le a szélvihar szerda koraeste Budapestre és környékére. Kidőlt fák, leszakadt vezetékek szegélyezték a vihar útját. Megmutatta az erejét az időjárás, pedig még messze vannak a nyári nagy viharok.

Fákat csavart ki a szél

A 11. kerületben fákat csavart ki a viharos szél, a képeinken is látszik, hogy óriási fákat mozdított ki a helyenként 95 km/h-ás széllökésekkel érkező vihar. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Porvihar

A Velencei-tó környékén porvihar csapott le, amikor pedig Budapestet elérte a hidegfront, az Időkép adatai szerint a 11. kerületi szélmérő fél 6-kor 98 km/órás lökést mért.

Vácon is dőltek a fák

Tűzoltók dolgoznak a viharkárok eltakarításán Vácon – Forrás: Facebook/Váci ÖnléntesTűzoltó és Polgárős Egyesület

Pocsék a helyzet a MÁV-nál

A MÁV-nál sem volt túl jó a helyzet, hiszen egy kisebb viharban is azonnal leszakadnak a felsővezetékek és gyakorlatilag leáll a vonatközlekedés.

Leszakadt vezetékek

A viharos erejű szél miatt Rákosrendező állomáson leszakadt a felsővezeték. Emiatt nem volt feszültség a hálózatban a Nyugati pályaudvar és Angyalföld, Rákospalota-Újpest, valamint Kőbánya-Kispest között.

Leálltak a vonatok

Az érintett szakaszokon teljesen leállt a vonatközlekedés. Az este folyamán jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Lajosmizse és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalakon.

Dolgoznak a tűzoltók Vácon

Forrás: Facebook/Váci ÖnléntesTűzoltó és Polgárős Egyesület

Megindult a közlekedés

A MÁV tájékoztatása szerint cikkünk megjelenése előtt a szakembereknek sikerült részben elhárítani a hibát, ismét van áram a felsővezeték-rendszerben, így megindulhatott a közlekedés a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest, valamint Kőbánya-Kispest között is.

Egy órás kérések

Jelentős, esetenként 40-70 perces késések alakultak ki, a menetrend szerinti közlekedés éjszakáig állhat helyre a ceglédi és a lajosmizsei vonalakon.

Egy vágányon járnak a szerelvények

A Nyugati és Rákosrendező között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok a teljes helyreállításig, emiatt az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalakon továbbra is késésekre kell számítani. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

KIemelt kép: Vihar a 11. kerületben – Fotó: Facebook