Kutyákat mentettek kollégáink az M0-s autóúton – kezdi a posztját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Majd azzal folytatják, hogy csütörtökön délben kaptak egy bejelentést a Magyar rendőrségtől, hogy kutyákat láttak szaladni az M0-áson, az Anna-hegy térségben.

Azonnal a helyszínre igyekeztek

Kollégáink azonnal a helyszínre siettek. Sajnos ott már nem találták meg az állatot, ezért a diszpécserünk a gyorsforgalmi utaknál található kameráink segítségével bukkant a nyomára. Kiderült, hogy az elválasztósávi betonfalak között vannak, ugyanis nem egy, hanem két kutya volt a helyszínen – írják a posztban, majd úgy folytatják:

A kutyák rémültek voltak

A kutyák rémültek voltak és azonnal munkatársunkhoz mentek, örömük kitörő volt, látszott, hogy gazdával rendelkező szocializált állatokról van szó. A szigetszentmiklósi rendőrség segítségét kértük, hogy a gyorsforgalmi útról biztonsággal elszállíthassuk az állatokat – tudatják a bejegyzésben.

Lassították a pálya forgalmát

A rendőrök a szolgálati autójukkal belassították a pálya forgalmát, majd a helyszín előtt 50 méterrel megállították az autókat. A két kollégánk azonnal az útellenőr autóba segítette a kutyusokat és már mehetett is tovább a forgalom. A kutyákat beszállítottuk a szigetszentmiklósi mérnökségünk keneljébe és innen vitte el a partnerünk az illetékes állatmenhelyre. Kiderült, hogy volt bennük chip és a gazdájuk azonnal értük ment, aki szegény egész nap kereste őket. – írják.

Köszönet

Ezúton is köszönjük a szigetszentmiklósi rendőrség segítségét, örülünk, hogy a kutyusok is visszakerülhettek gazdájukhoz! – zárják a posztjukat.

A teljes bejegyzés itt érhető el:

Többször tévednek az autópályára az állatok

A BudapestKörnyéke is beszámolt róla néhány hónappal ezelőtt, hogy egy autópályára tévedt kiscicát mentettek meg a monori rendőrök.

Hihetetlen szerencse

Mint megírtuk szinte hihetetlen szerencséje volt annak a kiscicának, aki ma az M4-es autópályára tévedt. A rémült kis állatot ugyanis két monori motoros rendőr mentette meg az autópályán leselkedő veszélyektől.

Elképesztő történet

Az elképesztő történetet a Pest Megye Kékruhások Facebook oldalán találtuk, a képek pedig magukért beszélnek, a rend őrei mindenkire is figyelnek.

Új családja lett a cicának

Ha pedig mindez nem volna elegendő azt is kiderült, hogy a cicus nem pusztán az életét köszönheti a rendőröknek, hanem az új családját is, ugyanis egy arra járó autós örökbe fogadta a kicsit.

Kiemelt kép: Magyar Közút Nonprofit Zrt.