Nagy fogásuk volt a budakeszi rendőröknek. Az tűnt nekik fel, hogy egy sofőrnek nincs bekötve a biztonsági öve. Amikor megpróbálták megállítani, gázt adott a sofőr. Beindult az üldözés. Kiderült drog és egy bozótvágó kés, úgynevezett macheta van nála. Lejárt a kocsi forgalmija, kivonták a forgalomból, a sofőrt pedig korábban eltiltották a vezetéstől.

A biztonsági öv miatt bukott le

A budakeszi rendőrök március 8-án délután, a Királyleányka utcában vette észre egy szemből elhaladó autó sofőrjénél a bekötetlen biztonsági övet – írják a Budakeszi Hír Facebook oldlán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázt adott a sofőr

Megfordultak és egyértelmű jelzésekkel tudatták megállítási szándékukat. A sofőr ennek ellenére kövér gázt adott és megpróbált elmenekülni, a rendőrök utána hajtottak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kiugrott a kocsiból

Az autós üldözés nem tartott sokáig, a férfi az utca végén egy füves területen megállt, majd kipattant a kocsiból. További menekülésére esélyt sem adva a járőrök elfogták.

Eltiltották korábban a vezetéstől

Kiderült, a sofőr megijedt a rendőröktől, ezért fogta menekülőre. Ijedtségére okot – elmondása szerint – az a tény adott, hogy vezetői engedélye nincs és a vezetéstől is eltiltották.

Előkerült a drog és a macheta

Ám ezzel még nem ért véget a történet, mivel a kocsi csomagtartójából egy kb. 40 cm hosszú bozótvágó került elő, a jobb első ülésen pedig egy tégely hevert, zöld növényi tartalma jellegzetes illatot árasztott, bár a sofőr állította, az csak teafű.

Rendőrkutyák

Erre a helyszínre kért rendőrkutya is rácáfolt, amikor egyértelmű jelzést adtak a cuccra. A sofőr papírjai, valamint a járműben tartott dolgai mellett a kocsival sem volt minden rendben.

Kivonták a forgalomból

Műszaki érvényessége közel egy éve lejárt, biztosítás nem volt rajta, tavaly nyáron pedig kivonták a forgalomból.

Drog volt a férfi szervezetében

A 45 éves budapesti férfit előállították, a kapitányságon végzett gyorsteszt pedig tovább bővítette a bűnlajstromot, tekintve, hogy amfetaminra és THC-re pozitív eredményt mutatott.

Feljeletés

A Budaörsi Rendőrkapitányságon a közlekedési szabálytalanságok, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz miatt szabálysértési feljelentés készült, valamint kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak az elfogásról készült képek

Kiemelt kép: illusztráció, képek forrása: Facebook/Budakeszi Hír