Gyanús ingatlanügyletek állhatnak a szombat délutáni autós üldözés és lövöldözés hátterében, írja a Blikk. Szombaton három autó karambolozott, szemtanúk szerint lövések is dördültek, egy nagy méretű kard is előkerült, és az egyik ember bottal verte be a másik autó szélvédőjét.

A Blikk azt írja, hogy  R. Antal hatodmagával vehette üldözőbe egy vele rivalizáló család fejét, aki egyedül utazhatott abban a Mercedesben, amelyet leszorítottak az útról. Mindkét család több, gyanús ingatlanügyben érintett.

Ildikó, az ügy egyik szereplője azt mondta: ő és bátyja részben örökölt egy-egy ingatlant, de bátyja sokat ivott. Egy család megkörnyékezte, és az egyik házra először albérleti, majd elővásárlási, a másikra életjáradéki szerződést írattak vele alá. Utóbbi aláírása után kék-zöld foltokkal, monoklival került kórházba, majd tíz nappal később rosszul lett és a kórházban meghalt – írja az Index.

Ildikó ezután komoly fenyegetéseket kapott annak a férfinak a feleségétől, akit épp most is keres a rendőrség, miután eltűnt a gyáli lövöldözés után. Bátyja tulajdonrészeit ő örökölte, az életjáradéki szerződést pedig megtámadta a bíróságon,  így az egyik ingatlanban R. Antalék tulajdonjogát felfüggesztették. A másik házból is próbálta őket kitenni, de ők nem távoztak.

A szombati balhé után eltűntek a házból, akkor cseréltettük le a zárakat, mondta a lapnak a nő.  R. Antalt, mint feltételezett elkövetőt, szombat óta keresi a rendőrség. A Blikk azt írja: a férfi családja több, hasonló ingatlanügyben érintett.

A gyáli üldözésben érintett Mercedest egy férfi vezette, akiről R. Antalék azt feltételezték, hogy nyomoz utánuk és ő látja el információkkal Ildikót. A  Mercedes sofőrje gumilövedéktől és kardtól is szenvedett sérülést.

Fotó: MTI Lakatos Péter