Lakott területen belül, egyenes útszakaszon egy piros suzukis balra akart kanyarodni, de nem vette észre a vele szemből érkező motorost és összeütköztek, ez a pillanat látszik a kiemelt képünkön.

A motoros nagyon gyorsan érkezett, 50, helyett 130 km/h-ás sebességgel haladt. Az autós azt állította, hogy észre sem vette. A motoros óriásit esett, a motor darabokra szakadt, a fiatal, 5 gyermekes apukáért mentőhelikopter érkezett, de amire a kórházhoz értek, meghalt – meséli a Totalcar videójában Dr Herpy Miklós közlekedési szakjogász, aki közelről ismeri az ügyet.

A jogász szerint a tragikus balesetnek több fontos tanulsága van. A legfontosabb, hogy némi időnyereség miatt nem érdemes sietni, mert súlyos árat fizethetünk, a motorosnak ez az életébe került, a családjának pedig örökre megváltozott az élete.

A szakjogász azt is elmondta, hogy kártérítési és büntető ügy lett a balesetből, mindkettő esetében az a végső konklúzió született, hogy az autós volt a hibás, mert a motoros ugyan a megengedett sebességnél gyorsabban ment, mégis neki volt elsőbbsége, vagyis egy gyorshajtónak is elsőbbséget kell adni.

Az ügyvéd szerint a harmadik tanulság az, hogy csak akkor van elsőbbséged, ha azt megadják, másrészt a KRESZ szabályait át lehet lépni, lehet gyorsan hajtani, bízni abban, hogy szerencsénk lesz, de a fizikai törvényeket nem lehet semmibe venni.

Az autó vezetőjét egy év fogházbüntetésre ítélték három évre felfüggesztve, az áldozat hozzátartozói pedig több millió forintos kártérítést kaptak a biztosítótól. A videót alább lehet megnézni.

Kiemelt kép: részlet a videóból