Érdemes óvatosan bánni a gázpedállal ezentúl a szóban forgó útszakaszokon, különben érkezhet a nem várt csekk.

Sok volt mostanság a halálos baleset a fővárosban

“Csak az elmúlt 6 hét alatt 10 halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten” – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Ezért is van szükség elmondása szerint az új sebességmérő berendezésekre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyeztetést követően született döntés

Karácsony Gergely főpolgármester és Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány egyeztetett, hogy mit lehetne tenni a halálos balesetek számának visszaszorítása érdekében. Balogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője ugyanis az InfoRádió számára elmondta, hogy kiugróan magasak ezek a számok a fővárosi statisztikát illetően.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt mondta a főosztályvezető

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság elkötelezett a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése mellett, ezen belül pedig abban, hogy a főváros utcáin ne történjenek halálos balesetek” – mondta Balogh Ádám. Négy traffiboxot fognak kihelyezni e cél elérése érdekében.

A főpolgármester is támogatja ezt

Karácsony Gergely áldását adta a traffiboxok kihelyezésére. Azok telepítése a Budapest Közút ZRT. közreműködésével fog megtörténni. Két fix sebességmérő készülék lesz a repülőtér irányába vezető gyorsforgalmi úton, egy-egy pedig a Weiss Manfréd úton és a 6-os számú főúton.

Sok a halálos baleset a magyar fővárosban európai viszonylatban

A 10 ezer lakosra vetített közúti balesetek halálos áldozatainak száma 2,9-re tehető Budapesten a BKK 2019-es adatai szerint. Londonban, Berlinben, Koppenhágában, Bécsben, Helsinkiben és Oslóban jóval egy alá esik ez az érték. Rómában viszont magasabb, ott 4 és 5 közé tehető ez a számadat.

A sebességmérő eszközök hatékony fegyvernek bizonyulhatnak

Ha tudják az autósok, hogy az adott helyen sebességmérő berendezések vannak, akkor vélhetően kevésbé fognak arra vetemedni, hogy túl gyorsan hajtsanak. Ezáltal a balesetek kialakulásának esélye és azok súlyossága is csökkenhet. A helyszínek kiválasztása során figyelembe vették, hogy korábban hol történtek súlyos balesetek.

Karácsony Gergely posztja az eset kapcsán

A traffiboxok sem oldanak meg minden problémát

Balogh Ádám hangsúlyozta, a közlekedésben résztvevőknek önkéntes alapon kellene jogkövető magatartást tanúsítania. Ha ugyanis mindenki betartaná a KRESZ-t, akkor nem hogy halálos, de még személyi sérüléssel járó balesetek sem történnének.

A cél az, hogy egyáltalán ne legyen halálos baleset Budapesten

Karácsony Gergely hétfőn arról írt közösségi oldalán, hogy szerinte elérhető cél az, hogy senki ne veszítse életét közúti baleset következtében a fővárosban. Hangsúlyozta, hogy a balesetek súlyosságának elsődleges tényezője a sebesség. A vasárnap hajnalban történt tragédiában is kulcsfontosságú szerepe volt a túl nagy tempónak.

Az emberek szerint a sebességmérő berendezések nem fognak megoldani minden problémát

Több kommentelő is hangot adott annak a véleményének, hogy a sebességmérés nem szab gátat annak, hogy valaki ittasan üljön a volán mögé. Mások azt írták, hogy olyan városi szisztémát kellene kialakítani, hogy a városi embernek ne legyen szüksége az autóra. A vélemények igencsak megoszlanak annak kapcsán, hogy létezik-e módszer a balesetek számának és súlyosságának csökkentésére, és ha igen, akkor mi a megoldás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu