Videón, ahogy a közlekedési szabályokra fittyet hányva menekül egy autós a 18. kerületben, majd a kocsiban vele utazó testvérével egy házban próbáltak elrejtőzni. Kiderült, hogy az idióták hazasiettek a villogó rendőrautó előtt és azt hitték majd a házban tényleg elbújnak, nem találják meg őket. Elfogásuk után derült ki, hogy a sofőrnek nem volt érvényes jogosítványa, utasát pedig körözték. Az esetről készült akcióvideót a cikkünk alján nézheted meg.

Igazoltatni akarták

A BRFK 18. Kerületi Rendőrkapitányság gépkocsizó járőrei január 2-án éjszaka a Ráday Gedeon utcán figyeltek fel egy törött szélvédővel közlekedő autóra. Meg akarták állítani, de vezetője a járőrkocsi fény- és hangjelzése ellenére továbbhajtott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Árkon-bokron keresztül menekült

Menekülése közben áthajtott piros lámpán, záróvonalon, figyelmen kívül hagyott kötelező haladási irány és behajtani tilos táblákat, és mellékutcákban próbált egérutat nyerni. Még egy földútra is behajtott, az sem számított, hogy az autó majdnem szétesik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Körülvették a házat

Az autó a Frangepán utcában állt meg, ahol vezetője és egyik utasa egy házba menekültek be, ahonnan a rendőrök többszöri felszólítására sem voltak hajlandóak előjönni. A rendőrök a közben a helyszínre érkező erősítéssel körülvették az ingatlant, majd a házban elfogták a két fiatalt.

Jogsi nélkül vezetett

Az autót vezető 25 éves férfinak nem volt érvényes vezetői engedélye, ezért szabálysértési őrizetbe vették, és a menekülés közben elkövetett közlekedési szabálytalanságok miatt is eljárás indult ellene. A jogsi nélkül vezetés bűncselekmény, akár 3 év is kapható érte.

Elfogatóparancs

A rendőrök bevonták a biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan gépkocsi forgalmi engedélyét. A sofőr öccséről is kiderült, hogy miért menekült: a 19 éves férfi ellen a bíróság közrend és közbiztonság elleni bűncselekmények miatt adott ki elfogatóparancsot, ezért a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó:

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából